Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Влиянието на лунните цикли през НОЕМВРИ върху здравето

В началото на ноември няколко планети се противопоставят наведнъж, което може да се отрази негативно на вашето здраве и благосъстояние

ноември

Най-натоварено ще е 2-3 дни около новолунието (13 ноември).

3 ноември – опозиция на Венера и Нептун

Метаболизмът може да бъде нарушен и ендокринната система да функционира неправилно. Жените могат да изпитат болка в млечните жлези и неразположение. В този ден е по-лесно да се хване инфекция, особено пикочно-полова. Алкохолът е изключително противопоказен, дори и в малки дози. Също така е препоръчително да се намали консумацията на месо. Това е един от най-добрите дни за лечебно гладуване.

4 ноември – опозиция на Слънцето и Юпитер

Болестите могат да станат хронични. Дори ОРВИ (остра респираторна вирусна инфекция) ще изисква своевременно лечение, нищо не трябва да се оставя на случайността. Възможни са хормонални смущения. Болестите през този ден не са опасни и всички проблеми могат да бъдат коригирани. Препоръчително е да ограничите консумацията на мазни и пържени храни, за да избегнете стреса върху черния дроб, който е уязвим.

5 ноември – опозиция на Слънцето и Уран, Марс и Уран

Ден с повишен риск от нараняване. Нарастват агресията и нервността. В резултат на това са вероятни скокове на кръвното налягане и нарушения на сърдечния ритъм. Следобед е възможно обостряне на заболявания на опорно-двигателния апарат (най-уязвимата област е сакралната област). Ако спортувате, препоръчват се само леки упражнения, без вдигане на тежести или резки движения. Разтягането е много полезно.

10 ноември – опозиция на Слънцето и Марс с Уран и Юпитер

Основното правило на деня е навременната помощ. Няма да можете да понасяте болка и всичко онова, което идва с лошото здраве. Болестите, свързани с нервната система, могат да се увеличат. Има общо чувство на неразположение, заедно с емоционален подем – загуба на сила. Повишена склонност към кървене и нараняване. Не е препоръчително да претоварвате бъбреците. По-добре ще е да пиете чиста вода и слаб чай и да избягвате напитки с ароматични добавки.

13 ноември – новолуние, Луна в Скорпион

Вероятни са проблеми с репродуктивната система (особено при мъжете) и отделителните органи. Необходимо е да се поддържа добра интимна хигиена и е препоръчително да се откаже сексът. Вероятни са затруднено храносмилане, запек и колики в долната част на корема. Ако е възможно, струва си да отложите предварително назначена сериозна хирургическа интервенция върху тялото. Емоционалният фон е изключително нестабилен, заради което през деня се препоръчва да се използват успокояващи билкови отвари.

19 ноември – квадрат на Луната и Юпитер, Луна и Уран

Артритът и артрозата могат да се влошат, да се появят болки в гръбначния стълб и коленете. Показани са ставна гимнастика и плуване. По-добре е да се въздържате от упражнения, свързани с вдигане на тежести. Не е препоръчително да претоварвате краката (особено за тези, които са склонни към разширени вени). През този ден умората настъпва по-бързо, чувствате липса на енергия и психически сили за решаване на сложни проблеми.

20 ноември – първа четвърт на Луната. Луна в опозиция на Сатурн

Повишава се чувствителността към лекарства (особено тези на алкохолна основа) и се засилват алергичните реакции. Възможни са проблеми с лимфата и се увеличава рискът от тромбоза. Не е препоръчително да пиете много, за да избегнете подуване. В този ден глезенната става и краката са уязвими, не трябва да носите неудобни обувки. Сега е по-лесно да настинете.

23 ноември – квадрат на Слънцето и Марс към Сатурн

Възможни са съдови нарушения, скокове на кръвното налягане и инсулти. Не напрягайте очите и лекувайте зъбите. Може да ви притеснява главоболие. Пазете се от течение, особено ако имате склонност към синузит или възпаление на средното ухо. Вероятни са синини, изкълчвания и наранявания.

24 ноември – квадрат на Луната и Плутон, Луна и Венера

Протичането на заболяванията на опорно-двигателния апарат се влошава. Болката в китките, врата и горната част на гръбначния стълб може да се засили. Вероятни са тонзилит, възпалено гърло, възпаление на сливиците. Хемороидите също могат да се влошат и възпалението на пикочно-половата система ще стане по-изразено.

25 ноември – опозиция на Луната и Юпитер

Трябва да избягвате бързането, не се суетете, безпокойството ще повлияе на работата на сърцето. Вероятни са съдови нарушения, рязко повишаване на кръвното налягане и повишена болка, свързана с разширени вени. Функционирането на храносмилателния тракт също се влошава. Препоръчително е да ядете по-малко груби храни и да пиете повече течности (особено сокове, компоти и плодови напитки).

27 ноември – пълнолуние. Луна в Близнаци

Възможни са промени в настроението. Раздразнителността се увеличава. Жените ще се чувстват по-добре от мъжете. Не е желателно да се използват силни аромати, тъй като това ще доведе до проблеми с обонянието. Активизират се вирусите и всякакви болести, предавани по въздушно-капков път. Бронхопулмоналната система е атакувана. Показани са инхалации на базата на натурални билкови отвари.

Източник: www.verywellmind.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *