Кога има магнитни бури през НОЕМВРИ и какво да правите, ако сте зависими от времето

Магнитни бури възникват на повърхността на слънцето, където се освобождават много електрически частици, които достигат до Земята

магнитни бури

През ноември 2023 г. жителите на нашата планета ще преживеят магнитни бури с различна интензивност, които могат да засегнат здравето на много хора. Тези природни явления са причинени от емисии на слънчевата енергия и други събития, които се случват на повърхността на слънцето. Въпреки че повечето хора не усещат въздействието на магнитните бури, около 10% от населението страда от метеозависимост, която може да причини различни физически и психологически симптоми.

Кога ще има магнитни бури през ноември 2023 г

През ноември 2023 г. се очакват магнитни бури с различна интензивност:

• слаба геомагнитна буря – 18-20 ноември;
• средна геомагнитна буря – 24-26 ноември;
• слаба геомагнитна буря – 29-30 ноември.

Кой още е особено податлив на магнитни бури?

По време на периоди на магнитни бури хората, които са най-податливи на тях, изпитват влошаване на мигрена, „скокове“ на кръвното налягане, болки в ставите и често безсъние.

Най-податливи на влиянието, което оказват магнитните бури, са възрастните хора и хората с хронични заболявания. Смята се, че магнитните бури оказват най-голямо влияние върху сърдечно-съдовата система: повишава се вискозитета на кръвта, което води до затруднения при хора със сърдечни заболявания.

В допълнение, хората с нестабилно психологическо състояние също реагират на магнитните бури – пациенти с депресия и други психични заболявания. Екзацербации се появяват при пациенти със синдром на Даун и Алцхаймер. Увеличава се и броят на самоубийствата и пътните инциденти.

Опасност има и за бременните: по-силните магнитни бури могат да провокират преждевременно раждане.

Какво се случва в дните с магнитни бури?

Още на сутринта може да усетите главоболие, желание за още и още сън, но в същото време няма да можете да заспите, защото главоболието ще е ужасно силно.

Добре е да се знае, че магнитното поле не само предпазва нашата планета от излагане на космическа радиация, но също така се синхронизира с човешкото тяло. Колкото хора страдат от тях, толкова са и онези, които напротив – в дните, които има повишена слънчева активност, се чувстват много добре. И ако трябва да се опише състоянието им, то е точно обратното на онова, което изпитват метеозависимите хора.

Какво да правите, ако сте зависими от времето

Лекарите обясняват: човешкото тяло е свикнало с определени условия и когато се появи магнитна буря, те се променят. Много е важно да се наблюдавате в такъв период, казват лекарите.

Тялото на живите същества се влияе от магнитните бури. Някои хора са по-склонни към здравословни проблеми по това време, други по-малко. Само ден преди бурята кръвообращението на хората се забавя и рискът от такива ужасни заболявания като инфаркт и инсулт се увеличава. Също така, по време на магнитни колебания, кръвоснабдяването на различни органи може да бъде нарушено. Затова много хора изпитват главоболие, световъртеж и промени в кръвното налягане.

Магнитните бури влияят и на състоянието на нервната система

Хората се чувстват слаби, уморени и имат мигрена. Тези дни раздразнителността и склонността към конфликти се увеличават. Затова лекарите съветват всички да бъдат внимателни на пътя, да не спорят излишно, да не влизат в конфликти и да не се „пренавиват“. Трябва също така да се грижите за себе си, да не се преуморявате на работа и да си почивате колкото е възможно повече.

Също така се препоръчва да следвате някои лесни правила, така че магнитните бури да преминат възможно най-безпроблемно за вас:

• Премахнете големите количества сол от диетата;
• Лягайте си рано, между 22:00 и 23:00 часа, тъй като геомагнитните бури нарушават производството на мелатонин, хормона на съня;
• Следете кръвното налягане;
• Не злоупотребявайте с продукти, които повишават кръвното налягане. Пикантни, солени и мазни храни трябва да се избягват, както и кафе и зелен чай;
• Опитайте се да прекарвате повече време на открито и по-често проветрявайте дома и офиса;
• Пийте много вода и заменете обикновения чай с билкови отвари.

И най-важното – не изпадайте в паника! Ако изведнъж почувствате влиянието на магнитните бури пробвайте да „управлявате“ безпокойството и да се грижите за себе си в този труден за вашето здраве период.

Превантивни мерки

Най-добре е да посетите лекар, който ще ви препоръча лекарства, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре през този период. Но всъщност магнитните бури не винаги имат такъв ефект върху тялото. Понякога хората просто обвиняват тях за лошото отношение към собственото си здраве.

Учените са провели експеримент. Те казали на група хора, че през утрешния ден ще има магнитна буря. На следващия ден хората се оплакали от главоболие и общо влошено здраве. Другата група хора, които не са били дез-информирани за наличието на магнитни бури, не забелязали нищо. Всъщност, този ден не е имало магнитна буря.

Въпреки отрицателното въздействие върху благосъстоянието, магнитните бури могат да бъдат полезни! За здравите хора.

Магнитната буря е като магнитен масаж. Тя може да предизвика специфичен шок на определени органи и системи, така че те да поддържат по-добра работна честота.

Източник: www.health.com, meteoagent.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *