Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да правят хората, които винаги имат студени крайници

Много хора са изправени пред проблема със студени крайници

студени крайници

В някои случаи се наблюдават студени крайници дори когато такива хора са в топла стая. Тази категория пациенти включва предимно жени с крехко телосложение на възраст от 17 до 36 години.

Процесът на терморегулация на тялото зависи от следните системи:

• бъбреците и надбъбречните жлези;
• щитовидната жлеза;
• черния дроб.

Ако разгледаме анатомично човешкото тяло, органът с най-висока температура ще бъде черният дроб. За да си го представим, може да се направи аналогия с думата „фурна“. Когато бъбреците са в отслабено състояние, черният дроб може да страда от липса на енергия. Бъбреците от своя страна също се нуждаят от топла кръв, затова ако температурата падне до опасно ниво, тялото задейства имунни механизми.

Те работят приблизително на същия принцип като термостата в охладителната система на автомобила. Тонусът на някои мускули започва да се променя и в резултат на това крайниците са с нарушено кръвоснабдяване. Налице е и намалена сила на кръвния поток. Кръвта започва да се движи по така наречения второстепенен път – торса и главата. Тялото може по-лесно да се справи със задачата да затопли областта на корема и гърдите, тъй като там има голямо количество кръв. Веднъж попаднала в крайниците, кръвта ще започне да се охлажда доста бързо.

Хората, страдащи от бъбречни заболявания, знаят, че краката им не трябва да се преохлаждат

В противен случай заболяването може да се влоши. В такава ситуация кръвта, която се охлажда в краката и се изпраща към вътрешните органи, има отрицателен ефект. Случва ли се по-често хората да имат студени крайници, това е симптом на вегетативно-съдова дистония, която се смята, че се провокира от болни бъбреци.

Опасно ли е човек да има дълго време студени крайници?

Такова състояние може да доведе до някои негативни последици. Всеки орган от нашето тяло, страдащ от неправилно кръвообращение, бавно ще започне да се срива и разгражда. Студените крайници не са просто неудобство, това е заболяване, което може да причини по-сериозни оплаквания. Хората с вегетативно-съдова дистония често изпитват проблеми с кожата и ноктите.

 

Ако крайниците ви често изстиват, можете да напарите краката непосредствено преди лягане. Достатъчно е да приготвите подходящ съд, в който да има топла вода и малко камфорово масло. Топлите бани на краката се правят в продължение на поне половин час, като се долива вода с подходяща температура. Подсушават се и се прави лек масаж със загряващ крем-балсам. Освен това, физическата също активност помага да се справите с вашите студени крайници. Затова се опитайте да водите по-активен начин на живот. През студения сезон крайниците трябва да се поддържат топли. Качествените обувки, подходящите чорапи и хубавите кожени ръкавици са покупки, с които не бива да се правят компромиси.

Връзка с характера и емоционалния фон

Слабите жени трябва да преразгледат отношението си към живота и ролята на пола. Неотдавна интернет потребителите вероятно са видели снимка в социалните мрежи, която показва връзката между емоционалния фон на човек и телесната му температура. Заслужава да се отбележи, че това не е просто теория, а научно доказано твърдение. Погледнете изображението и обърнете внимание на две състояния – гняв и гордост. Те практически не се различават едно от друго. Според учените гневът е характерен предимно за гордите хора, и това съвсем не е изненадващо.

Ако изследваме най-вредните емоционални състояния, това са тъгата и депресията. От тях до голяма степен зависи кръвоснабдяването на органите и крайниците. Много изследователи са съгласни, че депресията е характерна за егоистичните хора. За да излезете от това състояние, трябва да мислите повече за другите, да проявявате грижа, емпатия и да правите добри дела. Проведено е проучване, което показва, че депресията може да започне поради липса на вяра. Човек може да почувства, че животът е несправедлив към него, че заслужава нещастията, които са го сполетели. Мъничко вяра няма да навреди. Вие избирате дали първо да повярвате в себе си, или в нещо (някой) друг…

Източник: www.verywellmind.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *