Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тибетска мъдрост за дълъг живот и благополучие, която всеки трябва да знае

Нашият живот не е само ежедневни грижи, поредица от работни подвизи и задължения

Онова, което прави човешкия живот наистина завършен, е какво е скъпо за нас, без какво не можем. Материалните ценности и стремежът към тях не винаги дават на човек точно това, от което се нуждае

Какво ни е нужно, за да възприемаме живота около нас с щастлива усмивка на устните? Как да постигнем всичко необходимо? Тибетските монаси имат правила, които се опитват да спазват стриктно. Разделили сме ги на два подраздела.

Живот в материалния свят: правила на ежедневието

живот

1. Не правете неща, които причиняват болка и мъка на хората. Не крадете, не лъжете, не се опитвайте да печелите от мъката на другия.

2. Не участвайте в безсмислени спорове, не ругайте и не употребявайте лоши думи, не клеветете другите.

3. Няма нужда да бъдете алчни, отнасяйте се любезно към всички и не бъркайте това, което искате с онова, от което наистина имате нужда.

4. Няма нужда да се „държите негативно“, тъй като всяко действие, което предприемате, създава вибрации във Вселената, които могат да се върнат при вас и да имат разрушителен ефект върху живота ви.

5. Избягвайте лакомията и недохранването – трябва да ядете умерено. Яжте само добра храна, като предпочитате растителните източници за вашите ежедневни блюда и не смесвате протеини с въглехидрати. Стойте далеч от алкохола и сладкишите, както и от храни, които са богати на мазнини.

6. Обличайте се както природата повелява – няма нужда да ви е студено или да се потите без причина. Ако нарушите това правило, кохерентността на целия организъм се нарушава.

7. Не нарушавайте системата си за редуване на бодърстване и сън. Опитайте се да се будите рано, тъй като така веднага ще се изпълните с лека енергия. Избягвайте да спите след обяд. Този навик ще доведе до развитие на мързел и чести настинки, а също така ще влоши скоростта на мисълта.

8. Спортувайте, сутрешната гимнастика трябва да стане ваш добър приятел. Не е нужно да сте атлет. Само редовността на всякакъв вид тренировки не само изпълва тялото с енергия, но и прави човека дисциплиниран.

9. Създайте си навик постоянно да учите и да получавате нови знания. Какво трябва да направите за това? Говорете с интересни хора, четете книги, гледайте стойностни филми. Използвайте това знание в ежедневието си.

10. Водете си дневник, с помощта на който ще се научите не само да опознавате себе си, но и света около вас.

Съвети за духовен живот

1. Всички страдания, както и болестите на хората, произхождат от човешката глава. Ако искате физическо здраве, оправете първо духовното (емоционалното)!

2. Медитирайте редовно. Това дава спокойствие на мислите, избистря ума и връзката с висшите сили става по-силна. Най-доброто време за медитация е рано сутрин (веднага след като се събудите). По принцип можете да изберете всяко време за тази дейност.

3. Не бързайте, живейте спокойно, обръщайте внимание само на наистина важните неща.

4. Самоусъвършенстването е основната ви задача в живота. Работете търпеливо върху себе си – борете се с всички лоши навици. Гледайте на света позитивно.

5. Винаги бъдете наясно какво се случва, бъдете внимателни към всичко, което ви заобикаля. Това тренира концентрацията и вниманието и постепенно ще започнете да разбирате по-добре събитията, случващи се около вас.

6. Развийте творческите си способности: можете да се занимавате с рисуване, писане на песни, моделиране с глина и бродиране – каквото и да е. Всичко това активира скритите вътрешни способности на човека и му дава възможност да погледне света по нов начин.

7. Вземете си поуки от света около вас: събития, собствени и чужди действия и т.н. Всичко, което се случва в материалния свят, винаги е отражение на онова, което е възникнало в конкретни хора. Опитайте се да разберете мотивите им. Опитайте се да разберете и вашите мотиви.

8. Живейте за днес. Вчера и утре според тибетските монаси не съществуват. Вчера вече се е случило, а утре може и да ни няма. Това прави всеки ден специален: обръщайте максимално внимание на любимите си хора.

9. Не бъдете взискателни. Приемайте света и явленията в него за даденост. Това ще ви предпази от разочарование и ще ви спести много нерви. В света няма нито само добро, нито само лошо.

10. Вашият най-добър съветник е интуицията. Слушайте собствения си ум или още по-добре подсъзнанието си. То е много по-мъдро, отколкото предполагате.

Източник: www.thestatesman.com

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *