Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 упражнения за дълголетие на тибетските монаси

Тибетските монаси са пример за дисциплина и отдаденост. Освен това, от тях научаваме и как лесно и ефективно да пазим здравето си

тибетските монаси

Тибетските монаси никога не биха преследвали каквито и да е материални удобства; храната им е проста, включваща малко хляб, зеленчуци и много тибетски чай.

Изследователи в Китай сравниха чревния микробиом на тибетските монаси с този на местните жители на Тибет. Резултатите показват, че монасите имат повече микроби, които подобряват психическото и физическото здраве. От констатациите също така става ясно, че медитацията играе „положителна роля“ за благосъстоянието им.

В момента рядко някой от живеещите на Земята доживява до 100 години. Но има хора, които смятат такъв период за кратък живот – това са тибетските монаси. Монасите имат специални знания и водят не много традиционен, но изключително полезен начин на живот.

Полезни съвети за дълголетие на тибетските монаси

Според Тенджин Гяцо (по-известен като Далай Лама) трябва да внимавате и винаги да носите необходимите лекарства със себе си. Древната тибетска система насърчава уважението към човешкото здраве. Освен това, всеки от нас трябва да води правилен начин на живот, да не върши лоши дела, да не отмъщава, да не се хвали и да не завижда. Монасите от Тибетските манастири вярват, че всеки грях става причина за болест. Например отмъщението причинява треска и проблеми със сърцето, самодоволството се отразява негативно на черния дроб, а завистта причинява възпаление на жлъчния мехур и стомашно разстройство.

Тибетските монаси се хранят оскъдно, но питателно

Диетата на тибетските монаси зависи от времето на годината. През зимата трябва да са яде повече месо, в противен случай силата ще започне да напуска тялото. През пролетта времето е по-слънчево, така че трябва да пиете вино и да ядете малко повече сладко (не торти и сухи пасти, а плодове или прости сладкиши, приготвени от тях, но без добавена захар). През лятото и есента яжте сладки и солени храни. Пилето се счита за най-доброто животно, чието месо е полезно за тялото. Само трябва да е прясно, а не замразено. И да не е отгледано в птицеферма.

Специален набор от упражнения на тибетските монаси

Също така в Тибет е съставен набор от упражнения, наречени „Окото на Възраждането“. Това са шест упражнения, базирани на основния компонент на комплекса – дишането:

1. Застанете изправени и разтворете ръце настрани. Направете кръг с всяка ръка (и с двете едновременно) първо по-бавно, а след това и с по-голямо темпо по часовниковата стрелка, като задържате дъха си.

2. Легнете по гръб. Повдигнете главата и краката, докато вдишвате, без да повдигате раменете от пода. Докато издишвате, ги спуснете.

3. Застанете на колене и приберете брадичката към гърдите

Седнете на петите, а не на пищялите. Докато вдишвате, наклонете глава назад и се наведете. Издишайте всичкия събран въздух и притиснете отново брадичката към гърдите

4. Седнете на пода с протегнати напред крака и прибрана брадичка към гърдите. Поставете ръце отстрани на задните части. Докато вдишвате, се наведете отново и леко отметнете глава назад. Докато издишвате, се наведете и натиснете брадичката към гърдите.

5. Заемете позиция за лицева опора, но спуснете таза. Изтеглете главата назад. Докато вдишвате, притиснете брадичката към гърдите и се опитайте да докоснете пода с петите си. Докато издишвате, наклонете главата назад.

6. Застанете изправени с крака на ширината на раменете. Вдишайте и стегнете задните части. След това се наведете напред и подпрете ръцете на коленете. Вдишайте през устата. След това, без да дишате, приберете максимално стомаха. Изправете се, поставете ръце на кръста, вдишайте и издишайте. Винаги повтаряйте това упражнение три пъти.

В началото на курса първите три упражнения се повтарят по три пъти, а останалите две – по два пъти

Увеличавайте натоварването всеки ден, като добавяте по едно повторение, докато стигнете до 21 за всичките пет упражнения. Шестото остава непроменено, с повторение от три пъти за целия курс. Тази програма е много подходяща за подмладяване и подобряване на здравето, като цяло. Въпреки това, има някои предупреждения, с които трябва да се съобразите. Не правете упражненията след хранене. Не трябва да спирате курса наполовина, в противен случай може да се почувствате зле. Не пропускайте нито един ден. В края на курса може да ви е трудно, затова разпределете натоварването сутрин, следобед и вечер. Този курс не се препоръчва за хора с гръбначни проблеми. Има голямо натоварване върху гръбначния стълб.

Според тибетците добрите резултати от този метод бързо стават очевидни

Ако спазвате всички правила и правите тибетски упражнения от време на време, ще спрете да боледувате и ще изглеждате с пет до седем години по-млади.

Източник: www.dailymail.co.uk

Д-р Силвър - генератор за сребърни йони
Пригответе си полезна сребърна вода в домашни условия

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *