ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Консумацията на диня намалява стреса

Ако попитате някои знае ли дали динята е плод или зеленчук той веднага ще ви отговори, че тя е плод. Всъщност тя е зеленчук, който е от семейството на тиквите. Не е важно обаче дали динята е плод или зеленчук, а е важно какви са ползите за здравето ни от динята.

Динята съдържа 92% вода и 6% захар. Високото съдържание на вода в динята я прави една от любимите храни през горещите дни и консумацията и е много голяма. Червеният цвят на динята е добър източник на ликопен, а той е полезен за сърцето и намалява риска от рак на простатата при мъжете. Динята е богата на витамин С, който помага за засилване на имунната система и се бори успешно със свободните радикали в тялото ни. Кората на динята обикновенно е със зелен цвят, но тя не се консумира обикновенно, защото има неприятен вкус. Тази част от динята обикновенно се използва, като зеленчук за приготвянето на различни ястия в Китай, като се пържи в зехтин заедно с чесън, люти чушки, захар, лук и ром. Маринована диня пък се консумира в южната част на САЩ. Динята може да се използва и за направата на вино, както и като съставка на салати в някои страни. Тя е много полезна да се включи в диета на хора, които искат да свалят килограми от теглото си. Една чаша сок от диня съдържа само 40 калории. В допълнение може да кажем, че е богата на витамин В6, които помага за намаляване на стреса и тревожността. Витамин В6 помага за произвеждането на сератонин, който има успокояващ ефект върху тялото.

Когато избирате динята предпочетете тя да е отглеждана в естествена среда без добавени изкуствени торове за да е полезна за здравето ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *