6 правила, които ще помогнат за по-добри и силни взаимоотношения

Романтичните връзки са прекрасни, сложни и трудни едновременно

взаимоотношения

 

Дори и при най-стабилните двойки неизбежно възниква емоционална турбуленция. Съвсем естествено е! Независимо дали сте стресирани от нова работа, не се чувствате оценени или просто искате през повечето време да сте заедно, в крайна сметка непременно ще възникнат трудности.

Има много съвети за по-добри и силни взаимоотношения, но какво ще кажете за съвети, които най-общо можем да наречем правилото на шестте „П“?

Защо са необходими и как ще помогнат? Дори когато сте щастливи в една връзка, нещата може да не са непременно перфектни. Всъщност трябва да разберете, че никоя връзка не е перфектна – всяка има своите възходи и падения.

Докато през възходите обикновено се преминава с удоволствие, ниската фаза на взаимоотношенията често идва с непоискани и неефективни съвети, които могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Но! Тези 6 съвета за подобряване на взаимоотношенията определено ще ви донесат спокойствие и блаженство.

Правилото на шестте „П“

1. Питайте!

Винаги питайте мъжа си за всичко. Или поне за онова, което предизвиква колебание у вас. Не губете време в четене на мисли. Освен това, въпросите ще му помогнат да се почувства като истински мъж до вас и дори ще му дадат усещане важност и потребност. Така мъжът ще разбере, че вие не просто искате да направите нещо за него, но се интересувате и от неговото мнение.

2. Подкрепяйте го!

Опитайте се да подкрепяйте мъжа си в почти всичко. Нека не само той за вас, но и вие за него да бъдете силна и надеждна опора в различни, понякога доста трудни житейски ситуации. Подкрепяйте и му давайте кураж дори и в моментите, за които сте абсолютно сигурни, че ще се справи.

3. По-често казвайте „Благодаря!“

Колко често забравяме да благодарим за това, което нашият любим и скъп човек прави за нас?. В края на краищата, той не е длъжен да ви прави щастливи 24/7, а ако го прави, това означава само, че изборът е негов и той наистина вярва, че го заслужавате.

Затова не разочаровайте мъжа си. Когато е необходимо и е „на място“, благодарете за грижите, нежността, вниманието, помощта и любовта, които ви дава. Не го приемайте за даденост. В противен случай ще трябва да разберете истинската стойност на всичко, което той е правил за вас едва след като го загубите.

4. Просто слушайте!

Колкото и да не ви се вярва, по-трудно е човек да слуша, отколкото да говори. Да, жените трудно ще разберат това, но си струва да усъвършенствате умението да слушате. И да изслушвате!

Не пропускайте моментите, в които можете просто да му дадете шанс да се изкаже – без значение на каква тема . Оставете го да говори за всичко, което го тревожи или просто за това как е минал денят му, а вие просто слушайте. Не го прекъсвайте и бъдете много внимателни. Повярвайте, мъжът също има нужда от това да бъде чут.

5. Повече целувки

Да, това наистина е много важно. Просто целунете вашия човек. Нека целувките не изчезват от живота ви заедно дори и в моменти, в които не ви е до това. В крайна сметка целувката е една от проявите на вашата любов и привързаност един към друг.

Затова правете това не само сутрин преди работа и вечер, след като се върнете с нея, но и при всяка друга възможност. А през уикендите – наваксвайте заедно…

6. Похвалете го

Не забравяйте да хвалите мъжа си. Просто го правете искрено и от все сърце, а не престорено и „за пред хората“. Не го правете и заради някакви егоистични цели. Хвалете го за всичко, което прави за вас. Позволете му да се почувства необходим. Напомняйте му го с блага дума, не само когато ви е изгодно, но по-често и когато го заслужава.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *