Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнитoтерапията при безсъние

Има множество причини за безсъние, но има един общ елемент, който свързва всички тези видове безсъние и това е биологичния часовник на човека. По същество биологичния часовник е една от автоматизираните системи в човешкото тяло, която контролира съня и събуждането ни. Ако по някаква причина биологичния часовник се десинхронизира, модела сън – събуждане се нарушава.

Поддържането на правилна функция на биологичния часовник може да бъде доста деликатна работа. Тя може да бъде лесно нарушена, но обикновено се възстановява за период от няколко дни, например след дълъг полет тялото се чувства странно, защото времевите разлики са нарушили функцията на биологичния часовник. Но като цяло това чувство не трае повече от 2-3 дни, след което организма се напасва. Въпреки това, при хронични заболявания като депресия, тревожност, стрес, хронична болка и процес на стареене, синхрона е нарушен за толкова дълго време, че става трудно да се подреди от само себе си. Това често е основната причината за хроничното безсъние. За успешното лечение на хронично безсъние, първо трябва да рестартирате биологичния си часовник.

Биологичния часовник се контролира от хормона, която се произвежда в епифизната жлеза в мозъка и се нарича мелатонин. Мелатонинът регулира биологичния часовник и го поддържа в синхрон. Когато биологичния часовник е в синхрон, епифизната жлеза не произвежда достатъчно мелатонин. Епифизната жлеза е много податлива на промените в тялото и спира да произвежда мелатонин, когато различни промени са настъпили в тялото.

За да разберете колко е важен мелатонина за вашия сън, ще ви покажем как се променят нивата на мелатонин в нашите тела за срок от 24 часа. По време на събуждането нивото на мелатонин е най-малко. Късно вечер (след 20:00 часа) епифизната жлеза започва да увеличава производството на мелатонин. Производството продължава да се увеличава през нощта, докато стига връхната си стойност около 3 часа сутринта. Това постепенно стабилно увеличаване на нивото на мелатонин, по време на вечерта и през нощта позволява на тялото да започне да се подготвя за сън, около 10-12 часа (вечерта) хормоналните нива на организма са достатъчно високи, за да предизвикат сън. След като нивото на мелатонин е достигнало своя връх по време на ранните часове на сутринта, те ще останат на това ниво през следващите няколко часа, това поддържа дълбокия сън през нощта (ако се събудите по време на този пиков период, ще заспите отново веднага). От около 6-7 часа сутринта епифизната жлеза изключва и нивото на мелатонин, падат доста бързо, след като достигне минималното ниво, вие сте готови да се събудите.

Това е нормалният модел на нивата на мелатонин на човек, който не страдат от безсъние. Ако биологичния часовник е извън ритъм, тогава този процес няма да се случи по този начин. В зависимост от това как биологичния часовник се пренастрои, може да откриете, че за вас е доста лесно да заспите, но след това се събуждате на редовни интервали през нощта и не сте в състояние да заспите и се чувствате напълно будни. Това се случва, когато епифизната жлеза произвежда достатъчно мелатонин, за предизвиква сън, но когато нивото достигне максимума, вместо да остане на най-високото ниво за през нощта, то бързо намалява до ниво за събуждане. Това се случва защото не разполагате с недостатъчно количество мелатонин, за да заспите отново.

Друг проблем може да бъде трудното заспиване. За вас е практически невъзможно да заспите и прекарвате много от нощните часове във безкрайно въртене и мятане в леглото и най-накрая когато заспите в най-ранните часове, то е само за да се събудите много скоро след това. В този случай епифизната жлеза произвежда много малко мелатонин като цяло и нивата никога не постигат връхната си точка.

Мелатонинът е от решаващо значение за поддържането на здравословния модел на сън, ако не разполагат с достатъчно мелатонин, няма да спите спокойно. Мелатонинът е хормон и може да бъде приеман под лекарствена форма, също както и много други хормони, но тъй като синтетичните хормони, имат странични ефекти плюс това ако взимате заместващ хормон тялото може да спре производството на своите собствени.

Най-ефективният начин за увеличаване на нивото на мелатонин е като се стимулира организма да произвежда повече от собствения си мелатонин. Епифизната жлеза е много отзивчива към електромагнитни полета. Когато се постави силно магнитно поле около главата, епифизната жлеза се стимулира и работи по-усилено и като резултат произвежда повече мелатонин. В продължение на няколко дни до няколко седмици (в зависимост от индивидуалните нужди) нивата на мелатонин в организма, ще са се увеличили към нормалното. След като нивото на мелатонин е достигнали нормални стойности биологичния часовник започва да се саморегулира и проблема с безсънието ще бъде решен.

По-голямата част страдащите от безсъние ще постигнат много добри резултати при използване на магнитна възглавницата всяка вечер. Тестовете са показали, че магнитните възглавница намаляват умората и неразположението при дълги полети и промяна на часовата разлика. Екипажите на самолети и пациенти с хроничен безсъние са били тествани.

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *