Още за магнитотерапията

Магнитoтерапията при безсъние

Има множество причини за безсъние, но има един общ елемент, който свързва всички тези видове безсъние и това е биологичния часовник на човека. По същество биологичния часовник е една от автоматизираните системи в човешкото тяло, която контролира съня и събуждането ни. Ако по някаква причина биологичния часовник се десинхронизира, модела сън - събуждане се нарушава.

Продължение »

Контролиране на хронична болка с магнитoтерапия

Практикуващите алтернативна медицина отдавна твърдят, че е така и последните проучвания показват, че те имат право. В едно скорошно проучване изследователи в колеж Бейлър по медицина в Хюстън, установяват, че магнити са изключително ефективни при блокирането на болката, причинена от пост-полиомиелит.

Продължение »

20 Интересни фактa за магнитите

Носенето на конкретен магнитен продукт няма да помогне за болките по цялото тяло. Магнитите са най-ефективни когато са поставени точно върху мястото на болка.

Продължение »

Любопитно! История на магнитите

Магнитите се използват от хиляди години. За първи път са открити преди около 3000 години в Азия. Това което са открили тогава е идентифицирано като първата магнитна субстанция. Овчар на име Магнус, забелязал докато се разхожда по планината с метални сандали, че краката му се задържали към каменната планина, по която ходи.

Продължение »