20 Интересни фактa за магнитите

1) Носенето на конкретен магнитен продукт няма да помогне за болките по цялото тяло. Магнитите са най-ефективни когато са поставени точно върху мястото на болка.

2) Силата на магнитите не се определя от големината на металните предмети, които привлича. Магнит с сила 3000 гауса може да не привлече предмет като ножици например ако е с големина от 0.5 см, но ако магнита е около 5 см той може да привлече предмет като ножици дори и с по-малка сила.

3) Размера на магнита не определя силата му. Магнитите съществуват във всевъзможни форми, размери и сила. Много малък магнит може да има много  голяма сила и обратното, много голям магнит може да е много слаб.

4) Носенето на няколко магнитни продукта е абсолютно безопасно. Няма известни сведения за каквито и да е странични ефекти от носенето на магнити, независимо от броя им. Магнитите са естествен и безопасни и колкото повече носите толкова повече полза ще имате от тях.

5) Магнитите не облекчават болката за няколко минути. Те не действат като болкоуспокояващи хапчета. Нужно е повече време но и веднъж появи ли се облекчение то е много по-дълготрайно.

6) Нужно е да носите магнитите колкото може повече. Колкото повече време носите магнитите толкова по-ефективно е лечението. Всеки път когато махате магнитите вие забавяте или спирате процеса на действие.

7) Не всички магнити са едни и същи. Има керамични магнити, те са по-големи и по-тежки в сравнение с другия вид неодимови магнити. Тези магнити се използват по-често за лечение, но трябва да знаете че силата им се изчерпва след около 10 години.

8) Магнитната терапия не е скорошно откритие и се използва много дълго време. Магнитите са открити преди повече от 3000 години в Азия. За пръв път  магнит се използва за лечение в Китай като допълнение към алтернативна медицина като акопунктура и рефлексолоджи.

9) Магнитотерапията не може да излекува вашата болест. Магнитите третират симптомите на заболяването от, което страдате, а не го лекуват. Те могат да забавят прогресирането на заболяването и да облекчат болките, което всъщност подобрява и цялостното състояние.

10) Това че магнитите не са помогнали на ваш приятел не значи че няма да помогнат и на вас. Магнитите помагат на 90% от хората, което значи че вашия приятел може да е попаднал в останалите 10%.  Също така се различава и времето, за което магнитите успяват да подействат. Всеки организъм е различен и реагира по различен начин на лечението

11) Магнитотерапията е абсолютно съвместима с всякакви лекарствени медикаменти. Магнитите са натурални, напълно безопасни и не оказват никакво странично влияние при взимане на лекарства по време на употребата им. Не се препоръчват при лечение с химиотерапия.

12) Възрастта няма значение при употребата на магнити. Те действат при всички възрасти и няма да ви навредят ако сте по-възрастен.

13) Силата на болката не е определяща за резултатите от терапията. Магнитите помагат при 90% от случаите независимо от силата на болката. Единствената разлика е това че най-вероятно ще отнеме повече време за подобрение при по-силна болка.

14) Магнитите не са вечни. Магнитната сила при всички магнити е различна, но най-често използваните за лечение са Неодимовите магнити. Тяхната магнитна сила се изчерпва около 10тата година от ползването им.

15) Магнитотерапията няма странични действия и не предизвиква нежелани реакции на организма. Единственото нещо което могат да направят магнитите е да облекчат болката. Също така се наблюдава леко затопляне на конкретното място което се дължи на засиленото кръвоснабдяване на мястото.

16) Това че вашия доктор не знае нищо за магнитите или не ги одобрява не значи че те не действат. Вашия лекар е Джи Пи или иначе казано Общо практикуващ лекар. В повечето случай те не са запознати въобще с магнитотерапията и мнението им не винаги е правилното.

17) Не е вярно че когато започнете да използвате магнитите първо ще се влошите преди да почнете да се подобрявате. Магнитите започват да действат в момента в който ги сложите, без забавяне. Те не причиняват болка и не увеличават болката.

18) Можете да носите магнити дори и при наличието на метални импланти в тялото. Всички метални протези, изкуствени стави и временни импланти за правилно зарастване на костите са направени от медицинска неръждаема стомана, което прави абсолютно безопасно употребата на магнити.

19) Може да носите магнити докато работите с електрическо оборудване. Повечето уреди няма да се повлияят ако носите магнит по време на работа с тях.

20) Излишните килограми не се топят с магнитотерапия. Ако се замислим за начина на действие на магнитите ще забележим сами, че шанса да отслабнем с магнитотерапия е наистина малък.  Магнитите могат да помогнат при задържането на течности в тялото и съответно да детоксикират тялото, но тава не значи че излишните килограми ще се стопят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *