Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кардиолог: Избягвайте тези 3 храни, за да имате здраво сърце

Има 3 вида храни, които кардилозите препоръчват да се изключат напълно

беконът пречи на здраво сърце
Беконът съдържа много наситени мазнини, които са изключително вредни за сърцето

Няма да е изненада за никого, че за да поддържаме здраво сърце и да избегнем сърдечни заболявания, трябва да се храним добре. За щастие, това не означава пълно премахване на пица или сладки изкушения, а по-скоро избягване на прекаляването.

Д-р Елизабет Клодас, обучен от Джон Хопкинс кардиолог и основател на компания, която произвежда храни за понижаване на холестерола. Тя споделя, че обича от време на време да яде сладолед и пържени картофи като всички нас.

Има обаче някои храни, които тя е премахнала напълно от диетата си поради потенциалните рискове за здравето. Ето четирите основни вида храни, които тя се опитва да избягва.

 

Ограничете консумацията на тези храни, за да имате здраво сърце:

 

1. Масло и сирене

Клодас казава, че някои кардиолози съветват пациентите си да избягват напълно мазнините, но това е много трудно за спазване, въпреки че тя подкрепя всеки пациент, който иска да го направи.

„Наситените мазнини са тези, които трябва активно да ограничаваме”, обяснява тя. Тези мазнини са твърди при стайна температура и идват от животински източници, като масло и сирене.

Клодас разяснява, че те повишават холестерола, който е свързан с редица сърдечни заболявания.

Ненаситените мазнини обаче, като тези, които идват от растителни източници като зехтин, масла от семена и ядки, рибено масло и масло от авокадо, се считат за противовъзпалителни от гледна точка на сърдечни заболявания, каза Клодас. Тези видове мазнини действително могат да намалят холестерола.

Д-р Елизабет Клодас, обучен от Джон Хопкинс кардиолог и основател на компания, която произвежда храни за понижаване на холестерола
Д-р Елизабет Клодас, обучен от Джон Хопкинс кардиолог и основател на компания, която произвежда храни за понижаване на холестерола

 

 

2. Пържени храни

Пържените храни обикновено съдържат много наситени мазнини и сол и повишават кръвното налягане.

„Опитвам се да стоя далеч от дълбоко пържени храни“, каза Клодас, въпреки че не може да устои на пърженото от време на време.

Изследване, публикувано в „Journal of the American Heart Association”, установява, че консумацията на пържена храна увеличава риска от сърдечна недостатъчност.

Учените казват, че не е ясно защо това е така, но предполагат няколко възможни причини: че пърженето повишава нивата на мазнини в някои храни и че пърженето увеличава концентрацията на окисляване на холестерола, което също е свързано със сърдечни заболявания.

 

3. Бекон и колбаси

Клодас споделя, че напълно избягва преработените меса, включително бекон и колбаси.

Тези храни съдържат много нитрати, които се използват като консерванти в преработените меса и понякога могат да се превърнат в нитрозамини, които са свързани с повишен риск от рак. Те също съдържат и много сол, която изтегля водата от кръвния поток, повишавайки кръвното налягане. Това увеличава риска от сърдечни заболявания.

„Има и връзка между преработените меса и рака”, категорична е тя, което е друга причина, поради която избягва тези храни. Изследванията в The Lancet свързват преработените меса с рака на стомаха и червата.

 

Избягвайте наситените мазнини, нитратите и пърженото

 

Ограничаването на тези видове храни ще намали риска от висок холестерол и сърдечни заболявания значително. Придържайки се към диета, включваща повече плодове, зеленчуци, ненаситени мазнини и нетлъсто месо ще си осигурите по-добро общо здраве и ще се радвате на по-красива фигура, повече енергия и жизненост през деня.

Източници: https://www.insider.com; https://pixabay.com/

Lentinan Шийтаке – за здраво сърце, понижава холестерола в кръвта

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *