Начало / Магнитотерапия / Често задавани въпроси / Какво е Синдром на магнитна недостатъчност?

Какво е Синдром на магнитна недостатъчност?

За първи път е теоретизиран през 1970 г. от д-р Кйочи Накагава, Синдрома на магнитна недостатъчност показва симптоми на увеличаване на болката, стрес и тревожност, намалена функция на имунната система, безсъние, липса на енергия (прекомерна умора), както и депресия. Синдром на магнитна недостатъчност се смята, че е причинен от естественото намаляване на срещащите се геомагнитните полета на земята. Стоманени конструкции, превозни средства и електрониката също действат като бариера и намаляват излагането на хората на нужните им магнитни полета.

Синдрома на магнитна недостатъчност е труден за доказване, тъй като подобни симптоми могат да се дължат и на повишаване на стреса, лошото качество на въздуха, трептене на флуоресцентно осветление, както и няколко други фактори на околната среда. Въпреки това, други изследвания, особено тези, проведени от НАСА, показват, физически и поведенчески промени при хора и животни, когато има малко или никакво излагане на въздействието на магнитни полета. Някои изследвания също отдават отрицателните ефекти върху здравето на дългосрочното излагане на електромагнитна радиация от електропроводни линии и електронни устройства (например мобилни телефони) – въпреки че това все още е неубедителна теория.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*