Често задавани въпроси

Наистина ли магнитотерапията действа?

Многократно е доказано, че магнитотерапия повлиява на микроциркулацията на кръвта. Това е притока на кръв в капилярите - малките кръвоносни съдове. Когато се приложат към тялото, силните магнитни полета помагат на близките капиляри да се отпускат и свиват.

Продължение »

Магнитотерапията, официално призната ли е?

Магнитната терапия е широко възприета в Германия, Франция, Великобритания, Индия, Япония, Китай, Италия, Израел и над 40 други страни. Повечето държавни система за здравеопазване на тези страни официално са признали магнитотерапия, като жизнеспособна и разходно-ефективно лечение за облекчаване на болката и по-бързо възстановяване след травми и операции.

Продължение »

Колко ефективна е магнитотерапията?

Според констатациите от изследвания и на експерти в областта, ако магнитните продукти за модерна терапия са предназначени и използвани правилно, те могат да бъдат много ефективни и не представляват риск за здравето. Когато се използва правилно, магнитотерапия може да намали подуването от навяхване на глезена за по-малко от няколко часа.

Продължение »

Какво е Синдром на магнитна недостатъчност?

За първи път е теоретизиран през 1970 г. от д-р Кйочи Накагава, Синдрома на магнитна недостатъчност показва симптоми на увеличаване на болката, стрес и тревожност, намалена функция на имунната система, безсъние, липса на енергия (прекомерна умора), както и депресия.

Продължение »

Каква е историята на магнитoтерапията?

Подобно на акупунктурата, магнитотерапията датира от хиляди години, но употребата й е много по-широко разпространена. Нейните най-стари следи са от преди 100 000 години в Африка, а исторически текстове описват нейната практика в древна Гърция, Китай, Индия и Египет.

Продължение »

Как действа магнитотерапията?

Биомедицински изследвания, обясняват, че тялото не се базира просто на химични реакции, но също и на електромагнитни взаимодействия. По-голямата част от химикалите вътре в телата ни са електро-химични йони. Това са или положителни или отрицателни заряди, които произвеждат електро-магнитни полета.

Продължение »

Има ли някакви странични ефекти от магнитотерапия?

Световната здравна организация излезе с изявление, че статичните магнитни полета (като тези, използвани в магнитотерапия) не представляват рискове за здравето. Няма здравни усложнения, които някога да са били наблюдавани при правилното използване на магнитотерапията.

Продължение »

Има ли някакви странични ефекти при използването на магнитите?

Не са известни странични ефекти на използването на магнитите, те са напълно безопасни не съдържат никакви химикали или лекарства.

Продължение »

Полезни ли са магнитните матраци за лечение при бременни жени

Магнитна терапия се използва от векове, но използването и по време на бременност трябва да се избягва. В основата на магнито терапията е магнитното поле, което може да манипулира свойствата на кръвта и по този начин да доведе до облекчаване на болката.

Продължение »