Лесни съвети и препоръки за увеличаване на кърмата

С помощта на тези елементарни съвети ще си осигурите значително увеличаване на кърмата

увеличаване на кърмата
Много майки имат притеснения относно кърменето

Храненето е основна грижа за много нови майки, особено за тези, които кърмят. Много жени се притесняват дали могат да осигурят достатъчно мляко за бебето си. Изцеждането в бутилка може да помогне в преценката, но дори тогава много жени се притесняват дали тялото им произвежда достатъчно кърма.

Като цяло е важно да следите за индикации като загуба на тегло при бебето или очевиден глад. Ако все пак искате да стимулирате образуването на кърма, има няколко напълно безвредни и естествени начини да го направите.

В тази статия ще намерите няколко лесни препоръки за увеличаване на производството на майчино мляко.

 

4 лесни съвета за увеличаване на кърмата:

 

  1. Движете се редовно

Раждането е изтощително за тялото, но физическата активност със сигурност ще е от полза за организма ви. Редовното движение след раждане помага по няколко начина. Умерените упражнения ще намалят с тревожността след раждане, ще повлияят позитивно върху настроението ви и ще увеличат кърмата.

 

  1. Пийте достатъчно вода

Пиенето на достатъчно количество вода е ключово за производството на кърма. Стандартните препоръки от 8 чаши вода на ден не са достатъчно, особено когато кърмите. Постарайте се да пиете поне по 2 литра вода на ден. Дехидратацията пречи на тялото да произвежда достатъчно мляко и хранителни вещества за бебето.

 

  1. Използвайте билки за увеличаване на кърмата

Има много народни средства, за които се твърди, че увеличават производството на кърма, но не всички от тях за безопасни. Две билки, на които може да се доверите са благословеният трън и смиундухът. Може да ги приемате под формата на добавки или да си правите чай от тях. В билковите аптеки също така се продават и чайове за кърма, които най-често са комбинация от няколко безопасни за здравето на майката билки.

 

  1. Не кърмете по график

Позволете на вашето бебе да ви напътства колко често да се храни, особено в първите дни, вместо да се придържате към определен график. Това е известно като „хранене при поискване” и ще гарантира достатъчното производство на майчино мляко.

Кърмата се произвежда на принципа на търсене и предлагане, така че, ако храните бебето през няколко часа, например, може да започнете да произвеждате по-малко мляко.

 

Получава ли бебето достатъчно мляко?

 

Това е много често срещан въпрос, особено сред майките, които кърмят за първи път. Храненето обикновено започва с няколко бързи сукания, последвани от дълги, ритмични сукания и преглъщания с редки паузи. Бузите на бебето трябва да са добре закръглени, а по време на хранене трябва да може да чувате и виждате как преглъща.

Признаци, че вашето бебе се храни добре:

  • То изглежда спокойно и отпуснато по време на хранене.
  • Когато му е достатъчно, то се отделя от гърдата само.
  • Бебето изглежда доволно след хранене.
  • Гърдите ви стават по-меки, без промени във вида на зърната.

Източници: https://www.getholistichealth.com; https://www.nhs.uk; https://pixabay.com/

Сминдух Fenugreek Seed
Сминдух (Fenugreek) – стимулира производството на кърма

увеличаване на кърмата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *