Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тайни за дълъг живот

Научните изследвания разкриха тайните на дългия живот и добрия сексуален живот, яденето на шоколад и позитивно мислене са сред тях.

В действителност, тези, които се отдават на малки удоволствия в живота доказано надживяват нещастните въздържателите в многобройни проучвания.

Но за да живеем колкото е възможно по-дълго, според едно научно изследване, също зависи от няколко здравословни избора и чрез приемане на само четири неща – редовни физически упражнения, без пушене, избягване злоупотребата с алкохол и ядене на пет порции плодове и зеленчуци на ден – бихте могли да добавите 14 години към живота си.

Изследванията също така показват, че здравословното тегло е още един начин, с който да си гарантирате дълъг и щастлив живот.

Предлагаме ви списък от 10 неща, които можете да предприемете, за да удължите живота си:

Имайте редовен сексуален живот
2,5 години
Има изобилия от доказателства, които предполагат, че многото секс е добър за вас. Изследване от Бристолския университет доказа, че мъжете, които имат чести оргазми, живеят по-дълго, а от университета в Калифорния проучване изчислява, че страхотния сексуален живот може да добавите две години към живота ви. Мъжете, които правят секс по-малко от веднъж месечно, имали два пъти по-голям риск от ранна смърт, отколкото тези, които са имали секс два пъти или повече пъти седмично.

Яжте шоколад
2 години
Има много доклади в последните години, които предполагат, че тъмния шоколад е полезен за сърцето, благодарение на високото ниво на антиоксиданти, особено в шоколад, който съдържа повече от 70% какао.
Проучване на Харвардския университет показва, че хората, които ядат между 1 и 3 парчета на месец са с 36% по-нисък риск от преждевременна смърт, отколкото тези, които не отдават на това удоволствие.

Пийте вино
4 години
Не е изненадващо, че експертите не съветват да се злоупотребява с алкохола, но редовното приемане на малки чаши вино могат да помогнат за удължаване на живота. Едно проучване от холандски университет показва, че половин чаша вино на ден може да добави четири години към живота на човека, тъй като помага за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци и насърчава добрия холестерол.

Бъдете щастливи
10 години (поне)
Да бъдете щастливи може да има огромно въздействие върху живота, както показа едно проучване на монахини в Университета в Кентъки, където тези, които били щастливи живели най-малко едно десетилетие по-дълго, отколкото тези, които са тъжни.
Номерът е да намирате щастието във всичко, което правите, живейте за момента и се наслаждавайте на малките удоволствия на живота.

Отслабнете
7 години
Това не е изненада, че наднорменото тегло може да бъде вредно за вашето здраве, но учени от Оксфордския университет са открили, че хора, които са с наднормено тегло на възраст от 40 са починали средно седем години по-рано.

Хранете се добре
6,6 години
Ние всички знаем важността на здравословния начин на хранене, но експерти в Университета Ерасмус предлагат план за хранене, за който те казват, че би могъл да намали сърдечните заболявания с до 76%. Ключовите съставки включват тъмен шоколад, бадеми, плодове, зеленчуци, чесън и вино. Те също така съветват да се яде риба четири пъти седмично.

Останете в форма
3,7 години
Умерените физически упражнения са добре за сърцето, няма спор по въпроса, както и учените от Университета Ерасмус в Холандия са доказали, че това може да удължи живота с 3,7 години. И тъй като умерените упражнения също така помагат за регулиране на теглото, те може да бъдат считани за един от най-добрите здравословни навици.

Бъдете позитивни
7,5 години
Може да звучи малко глупаво, но положителната нагласа не само подобрява вашето ежедневие, но може да добави и около 7,5 години към него.

Оженете се
10 години за мъжете
Женените мъже могат да живеят най-малко 10 години по-дълго, отколкото тези, които не са женени. Жените, обаче, според Чикагския университет, получават само допълнително четири години към живота си. Една от теориите е, че мъжете, които се женят са склонни да имат по-здравословен начин на живот, а жените могат да се възползват само от по-голямата финансова сигурност, която евентуално получават. Въпреки че едно швейцарско проучване показват, че бракът може да съкрати живота на жената, благодарение на стреса и напрежението при съжителството с мъж.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *