Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сексът укрепва костите и мускулите, депресията също изчезва

Правенето на секс увеличава производството на тестостерон, което води до укрепване на костите и мускулите.

Изчезва депресията. Такъв е резултатът от изследване, проведено през 2002 г. сред 293 жени. Американският психолог Гордън Гълап стигнал до извода, че сексуално активните жени, чиите партньори по време на полов акт не ползват презервативи, са по-слабо предразположени към депресия от тези, които правят секс с презервативи. Това се обяснява с факта, че простагландинът – хормон, съдържащ се в спермата, се попива от женските полови органи и така регулира производството на женските полови хормони.

Стигаме до друг ефект: обезболяването. Непосредствено пред оргазма нивото на хормона окситоцин се повишава пет пъти в сравнение с обичайното му ниво. Това на свой ред води до образуването на ендорфини, които оказват болкоуспокояващ ефект при всякакъв тип болка – като се започне от главоболието и се стигне до болките при артрит и дори мигрена.

При жените заниманията със секс също водят до производство на естроген. И той може да потиска болката, свързана с предменструалния синдром. Продължаваме с това, че намалява риска от грип и простуди. Според едно изследване в Пенсилвания тези хора, които правят два или три пъти секс седмично, произвеждат 30% повече антитела, наречени имуноглобулини. Знаем, че те укрепват имунната система. Подобрява се състоянието на пикочния мехур, защото същите мускули, които се задействат при уриниране, „работят“ по време на половия акт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Сексът укрепва костите и мускулите, депресията също изчезва

  1. Pingback: Доц. Д-р Румен Бостанджиев: Не вярвайте на световните специалисти! | Лекува нет

  2. Pingback: Тайни за дълъг живот | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *