ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 наистина здравословни хранителни комбинации

Ние всички мечтаем за младата кожа, по-силни кости и по-тънка талия? Вие мислите, че правите всичко по силите си, но резултатите неви удовлетворяват? Ние ви предлагаме нещо повече за да допълните усилията си, но с ефект. За всяко от предизвикателствата, пред които сме изправени има подходяща комбинация от храни.

1. Зелен чай + лимон = здраво сърце
Редовната консумация на зелен чай намалява риска от сърдечен удар. Проучвания показват, че това се дължи на мощни антиоксиданти в състава му – т.е.. катехини. И в комбинация с лимонов сок или лимон процента на усвояване на катехини в стомашно-чревния тракт се увеличава до четири пъти!

Стратегия за здравословен начин на живот: След като сте си приготвили чая, изстискайте половин лимон (или друг цитрусов плод) в топлата напитка. Друг вариант е да потърсите зелен чай обогатен с аскорбинова киселина (витамин C).

2. Броколи + Домати = превенция на рак
Броколите и доматите са сред най-богатите на антиоксиданти храни, но ново изследване показва, че в комбинация техният ефект се засилва и дори може да се окаже надеждна защита срещу някои видове рак. Комбинираната консумация на домати и броколи е по-ефективен начин за забавяне на рак на простатата в сравнение с много други храни.

Стратегия за здравословен начин на живот: Количеството на зеленчуци, използвани в проучването за броколи половин чаша и 2 чаши пресни домати и половина.

3.Червени чушки + черен боб = силен имунитет
Храненето с повече растителни храни безспорно е полезно за сърцето. За да помогнете на функцията на имунната система и да подобрите усвояването на желязо от храносмилателния тракт трябва да добавите към вашата храна червени чушки. Те са отличен източник на витамин С, така че в комбинация с богати на желязо храни като черен боб се увеличи усвояването на желязо от организма.

Стратегията за здравословен начин на живот: Едно изследване, публикувано в американски вестник по клинично хранене, жените усвояват до три пъти повече желязо от храната, ако добавите само 63 милиграма витамин C. Тази сума съответства на половин чаша нарязани червени чушки.

4. Яйце + манго = хубава кожа
Искате да подобрите външния си вид и здравето на вашата кожа? Опитайте тази наистина мощна комбинация! Яйцата са особено богати на аминокиселини (градивните елементи на протеините), които са необходими за образуването на колаген в кожата. А храните богати на витамин С, като манго, работят с тях за да се стимулира производството на колаген. Това доста бързо и видимо подобрява състоянието на кожата.

Стратегията за здравословен начин на живот: За да получите най-доброто от следващата си закуска, комбинирате омлет със сок от манго или купа с прясно нарязани парчета плодове – това ще осигури вашите дневни нужди от витамин C.

5.Авокадо + маруля = пълна защита
Добавянето на малки количества авокадо към любимата си салата може да повиши абсорбцията на веществата, наречени каротеноиди. Те са естествени антиоксиданти и предпазват кожата от вредното въздействие на свободните радикали. Едно скорошно проучване, проведено в Университета на щата Охайо, твърди, че хората, които ядат авокадо със салата от маруля, спанак и моркови абсорбират 15 пъти повече каротеноиди.

Стратегия за здравословен начин на живот: Нарежете авокадото на половина в любимата си салата.

6. Кисело мляко + пшенични трици = по-добро храносмилане
Тази закуска е естествен стимулатор на имунната система, твърдят експерти. Богато на полезни бактерии, кисело мляко действа като пробиотик, за да потиска прекомерното развитие на патогенни микроорганизми в храносмилателната система. Но пробиотици работят още по-добре в комбинация с фибри – например, пшенични трици, тъй като те допълнително подхранват полезните бактерии в дебелото черво.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *