ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пъпки, обриви, зачервяване: Кои вътрешни болести избиват върху кожата

Пъпки и обриви, които избиват върху кожата са сериозен алармен сигнал, който не бива да се пренебрегва

вътрешни болести
Игнорирането им, или само външното им третиране може да е фатално, тъй като много вътрешни болести са „видими“ и върху кожата.

Някои вътрешни болести се разпознават по състоянието на кожата, твърдят специалистите. Как точно, обяснява д-р Надежда Петраш, пластичен хирург и козметолог.

Д-р Надежда Петраш

Повечето заболявания или дисбаланси в организма, пряко свързани с аномалии във функционирането на вътрешните органи, оказват влияние върху състоянието на нашата кожа. И това не е изненадващо, тъй като кожата е орган, който заема най-голямата площ от човешкото тяло. Тя изпълнява едновременно бариерна функция, и по някакъв начин е „фар“, сигнализиращ за проблеми в тялото ни.

Скрити вътрешни болести: На какво да обърнете внимание?

Сухотата, лющенето, пигментацията не са само симптоми, които показват промени, свързани с възрастта или недостатъчен режим на хидратация. В същото време това са сигнали, които алармират, че нещо не е наред с тялото. Ако се научите да четете карта на състоянието на кожата, можете да предвидите и предотвратите някои доста сериозни вътрешни болести.

Много от хората, които се сблъскват с пигментация, знаят, че основната причина за това състояние на кожата често е неизправност на ендокринната система

Следователно, лечението на пигментацията е сложен процес, който засяга не само външните прояви, но и овладяване на хормоналните нарушения.

Също така, не е тайна, че заболяванията на стомашно-чревния тракт (по-специално проблеми със стомаха) често се проявяват с обрив в областта на бузите и темпоралната зона.

Неизправностите в пикочната система водят до подуване на клепачите

Със сигурност повечето от вас непрекъснато се борите с отоците с помощта на голямо разнообразие от методи, както у дома (козметични лепенки, лед и други), така и в козметичния салон (миостимулация, лимфодренажен масаж и др.). Първото нещо, което трябва да направите, е да си запазите час за преглед при специалист, да направите необходимите изследвания, да се придържате към определен хранителен режим и да предвидите по-сериозни проблеми с бъбреците. Подпухналостта сутрин, разбира се, не е приятна, но тя е само външна проява на проблема, който всъщност е много по-значим. Плюс това, проблемите с бъбреците провокират не само подуване сутрин, но и появата на торбички под очите, които медицината нарича мастни хернии на долния клепач.

Невъзможно е да се отървете от този дефект с помощта на домашни или козметични методи

Единствено хирургическа интервенция (долна блефаропластика) дава добри резултати. Но факт е, че без да се разбере първопричината за появата, е невъзможно да се гарантира, че тези торбички няма да се появят отново в областта на долния клепач. И тогава трябва да прибегнете до втора операция. А долната блефаропластика се отнася до онези интервенции, които носят определени рискове при многократно приложение. Ето защо е важно да се установи истинската причина за подпухналостта и да се предприемат превантивни мерки за борба с това явление. Започва се с диета и пиене на необходимото количество течности и се завършва с физическа активност и наблюдение от специалист, който ще контролира състоянието.

Обрив в областта на брадичката е характерен за проблем в тазовите органи.

А ако често имате акне по челото, това може да означава неизправност в тънките черва

Постоянното възпаление (пъпки, зачервяване, обриви) в областта между веждите показва проблеми с черния дроб. Ако пъпките са видими върху слепоочията – с жлъчния мехур. На носа се появяват възпалени пъпки при хора, които не могат да се похвалят с добра функция на панкреаса. Ако често излиза акне в областта, където се намират назолабиалните гънки, тогава има проблеми с дебелото черво.

Дори сърдечните проблеми могат да се отразят под формата на възпаление на лицето. Като правило това е областта над горната устна – под носа или точно над веждите.

Ако забележите някаква закономерност в появата на определени обриви, тогава трябва да се консултирате с лекар. След консултацията е добре своевременно да се подложите и на цялостен преглед., както да направите и необходимите изследвания Едва след като се установи, че не са налице по-сериозни вътрешни болести, може да планирате и посещение при козметик или кожен лекар.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *