Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При работа на бюро: 5 минутна разходка понижава кръвната захар и кръвното

Кратка разходка из офиса или дома на всеки половин час може да подобри кръвното налягане и нивата на кръвната захар

разходка в офиса за понижаване на кръвната захар

Дори за хора, които тренират редовно, седенето на бюро по цял ден може да бъде вредно за здравето. Ново проучване предлага свеж поглед върху това от колко почивки за движение се нуждаят хората, работещи на бюро, през целия ден, за да компенсират някои от отрицателните ефекти от всички тези заседнали часове.

Пет минути на всеки половин час разходка из офиса или просто ставане и раздвижване, когато работите от вкъщи, могат значително да намалят кръвното налягане и кръвната захар, според проучване, публикувано в списание Medicine & Science in Sports & Exercise . Дори движението само по една минута на всеки час може да помогне за понижаване на кръвното налягане.

„Редовните упражнения трябва да останат основен приоритет за всеки, който иска да подобри и поддържа здравето си“, казва старши автор на изследването Кийт Диас, учен в Центъра за поведенческо сърдечно-съдово здраве към Колумбийския университет в Ню Йорк. „Но човек не може просто да тренира сутрин и да не се движи през останалото време. Все повече изследвания показват, че това как прекарвате остатъка от деня си също има значение.“

кийт диас
Кийт Диас, учен в Центъра за поведенческо сърдечно-съдово здраве към Колумбийския университет в Ню Йорк

За понижаване на кръвната захар движението на всеки 30 минути е най-добрия вариант

 

За новото проучване учените са поканили 11 здрави доброволци да преминат през пет симулирани работни дни в лаборатория, където от тях се е изисквало да останат седнали през целия ден, с изключение на кратки почивки за ходене на бягаща пътека и от време на време до тоалетната.

Те са били разпределени на случаен принцип към различен график на почивките за ходене: пет минути на всеки 30 или 60 минути, една минута на всеки 30 или 60 минути или никакво ходене.

В сравнение с тези, които седят цял ​​ден без паузи за ходене, хората, които прекарват пет минути на бягаща пътека на всеки половин час, наблюдават 58% намаление на скоковете на кръвната захар след обилни хранения. По-кратките прекъсвания за движение обаче изглежда не оказват влияние върху кръвната захар.

„Когато мускулите ни не се използват след часове и часове седене, те не помагат напълно за регулиране на нивата на кръвната захар“, казва Диас. „Така че смятаме, че редовните кратки разходки помагат за активиране на мускулите, за да служат като по-добри регулатори на кръвната захар.“

 

Периодичното движение е изключително полезно и за кръвното налягане

 

Всяка почивка за разходка помага за понижаване на кръвното налягане с 4 до 5 пункта, установи още проучването. Този ефект може да се дължи на това това доколко седналата поза ограничава притока на кръв в краката с течение на времето, казва Диас.

„Редовните кратки разходки могат да помогнат за предотвратяване на промените в кръвното налягане чрез редовно възстановяване на притока на кръв към краката и изглежда, че относително редките и кратки разходки са достатъчни, за да компенсират този вреден ефект от седенето“, добавя Диас.

Дори лекото ходене, продължаващо няколко минути, за да се прекъсне продължителното седене, може да бъде ефективно за подобряване на нашето метаболитно здраве, което ще доведе до по-добро цялостно здраве и по-нисък риск от редица заболявания.

Източници: https://www.everydayhealth.com; https://theconversation.com; https://pixabay.com/

Глюко баланс
ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

глюко баланс за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *