Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. Венцислав Цветков: Има лекарства, които ще ви оставят без глас!

  • Простудите и замърсеният въздух са причина за замлъкването!

Това твърди в свое интервю доц. Венцеслав Цветков, началник на УНГ клиниката във Военноме­дицинска академия.

Когато инфекцията нахлува от горните ди­хателни пътища (т е. от носа и гърлото) и тръгва към трахеята и белите дробове, може да се стигне до временна загуба на гласа или про­мяна в тембъра.

Доц. Цветков се аргу­ментира, че честа при­чина за загуба на гласа са някои лекарства за смучене, защото пове­чето от тях съдържат лидокаин, а някои хора са алергични към тях. Така вместо да се по-добри състоянието им се .влошава. Той препо­ръчва преди всичко да се имунизираме срещу грип, а като усетим, че се разболяваме, да започнем първо с капки за нос и противовъзпа­лителни прахчета. Доц. Цветков ни убеждава, че няма храни или питие­та, които да предпазят гърлото от настинки. „Някои хора ядат чесън и мед с килограми и пак се разболяват, твърди той.

В ПЕРИОДА НА ВИРУСИТЕ НЕ ТЪРСЕТЕ АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА!

Специалистът не про­пуска да спомене и оста­налите причини за боле­стите на гърлото, дори набляга на тях – замърсяването на въздуха, тютюнопушенето и алкохола. Те повишават и случаите на фарингит и ларингит. Доц. Цветков нарича силно- то отделяне на изгорели газове от автомобилите „биоло­гично оръжие“, защото постоянно настъпват изменения в заболевае­мостта. „Знаете ли, че още при малките деца се появяват какви ли не астми, докато ние се занимаваме с парниковия ефект?“ – притеснено споделя доц. Цветков и не пропуска да спомене непрекъснатите реклами на псевдолекарства по телевизията като много вредно явление. Доц. Цве­тков не е привърженик на алтернативната ме­дицина. „Тя заблуждава хората, – твърди той.

Затова в периода на вирусите моят съвет е да се търсят специал­сти по УНГ или вътрешни болести“.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *