Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Етерично масло от мента може да ви избави от лошия дъх в устата

Основната причина за лошия дъх в устата е, че устната кухина е гъсто населена с бактерии, които обитават горната част на езика, зъбите, кариозните кухини и гънките на лигавицата. Бактериите отделят серниста киселина, която е основния виновник за лошия дъх в устата. Много хора страдат от лош дъх в устата, за да се справите с този проблем може да използвате някои билки.

Ето и някои от най-полезните билки за премахването на лошия дъх в устата:

Мента – тя е много ефективна при премахването на лошия дъх в устата и това е причината да присъства в много продукти за устата, включително и пасти за зъби и дъвки. Най-добре е за да премахнете лошия дъх да използвата етерично масло от мента, то е антибактериално и има добър мирис. То също така помага за балансиране на нивата на РН в устата, което от своя страна намалява до известна степен лошия дъх.

Карамфил и салвия – тези билки действат по начин подобен на този на ментата и също са едни от най-добрите билкови препарати за премахване на лош дъх в устата. Ефектът ще е по-добър, ако използвате тези билки примесени с етерично масло от мента. Смес от няколко капки етерично масло от карамфил и няколко капки масло от мента във вода, са напълно достатъчни за да си направите смес за премахване не лошя дъх в устата.

Билките, които съдържат хлорофил също са много полезни, тъй като неутрализират различни серни съединения причинители на неприятния лош дъх. Хлорофилът може да унищожи лош дъх от неприятни миризми след яденето на чесън например. Храните и билките съдържащи хлорофил са магданоз, спирулина, хлорела, люцерна и др. Може също така да използвате и таблетки хлорофил.

Билките може само временно да ви помогнат за премахване на лошия дъх, но не може напълно да ви излекуват. Също така не трябва да забравяте, че билковите лекарства няма да имат никакъв ефект, ако не пиете достатъчно вода, така че пиенето на 6-8 чаши вода на ден е желателно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Етерично масло от мента може да ви избави от лошия дъх в устата

  1. Дара каза:

    Що не се научите първо да пишете правилно??? Как да се възприемат сериозно статиите ви, като са написани неграмотно?! (ако не сте разбрали какво имам предвид, ето: бактериИ, а не бактериЙ ; коНфитюр, а не коМфитюр)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *