БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Какво казват стъпалата за здравето и характера на човек?

Стъпалата са огледало на душата. Очите могат да лъжат, както и думите

Стъпалата, обаче винаги казват истината. Просто трябва да знаем как да ги разчетем.

Д-р Алина Попова е лекар-ортопед, специалист по психодиагностика на краката. От статията ще научим как специалистите разчитат информацията, изписана върху нашите стъпала.

Д-р Алина Попова

Стъпалата заемат най-ниската позиция в нашето тяло. Затова не е странно, че често пренебрегваме тяхното значение и ги третираме без полагащото им се уважение. И това е несправедливо.

На тях стоим

Човешкото стъпало има сравнително сложна структура. Състои се от 26 кости, има повече от 100 различни връзки и 19 мускула. Краката, и по специално всяко едно от стъпалата, са упорити работници: понякога за един ден те трябва да издържат натоварване от няколкостотин тона.

Въпреки факта, че са в подчинено положение, те могат да разкажат много за природата на своя собственик, ако сме в състояние да разгадаем значението на „криптираните съобщения“. Всякакви образувания – от брадавици до кост от външната страна на палеца на крака – не се появяват случайно. Те са външното проявление на нашите вътрешни преживявания.

Преди около 30 години се появи теория за връзката между краката и личността на човека. Един от основните автори на методиката за психодиагностика на ходилото е френският хомеопат Имре Сомоджи. Писателят и рефлексолог Крис Стормър, езотерикът Джейн Шихан и психоаналитичката Ан Гед станаха нейни съмишленици. Всеки от тях, пътувайки по света и наблюдавайки краката на представителите на различни раси и националности, допълваше метода на психодиагностиката. Днес в почти всяка една държава по света има специалисти, които могат да „разчитат стъпалата“.

Поглед надолу

За да разберете характера на човек, както и неговите скрити способности, просто погледнете краката му.

Грациозните крака се случват на хора с артистични заложби – художници, поети и музиканти. По-широки – те са за такива, които стоят здраво на земята, не витаят в облаците.

Дългите (спрямо височината) крака са характерни за хора, които чакат признание, които искат да бъдат в светлината на прожекторите. Често те имат ярка харизма. Късите крака обикновено се наблюдават при хора, които са наблюдателни и предпазливи. Те не се втурват на преден план, остават в сянка и докато не проверят всичко внимателно, не се осмеляват да предприемат каквато и да е отговорна стъпка.

Има много форми на стъпалата: гръцки, египетски, скандинавски. Всяка форма има своя собствена интерпретация.

Височината на стъпалото също е от значение. Високо – за тези, които не очакват подкрепа от другите. Те са горди и независими. Ниско – за общителните хора, за такива които помощта на трета страна е много важна, а самотата е болезнена.

С годините стъпалото става по-широко. Нараняванията и болестите могат да го променят, като това ще бъде последвано и от промени в характера.

Обяснение на пръсти

При хората с трудна съдба пръстите на краката ще изглеждат „уморени“, набръчкани, ноктите върху тях ще бъдат огънати. Тези хора несъзнателно се затварят, за да не може никой да проникне във вътрешния им свят.

Напрегнатите пръсти са характерни за хора, които са твърди и непреклонни.

Пръстите, които са загубили гъвкавост, показват дълбока обида, която човек не иска да прости.

Дългите пръсти говорят за емоционална, възприемчива природа. Това са хора естети, често витаещи в облаците.

Късите пръсти показват висока устойчивост на отрицателни фактори на околната среда. Това е знак за силна връзка със земята. Такива пръсти имат прагматиците, които мислят повече за себе си, отколкото за човечеството.

Пръстите с еднаква дължина показват, че собственикът им може да извършва сложна ръчна работа.

Пръстите с различна дължина са по-характерни за креативните хора, които работят с ума си.

Красива линия от пръсти (като стълба) показва високо ниво на организация, любов към реда, точност и педантичност.

Слети пръсти – нетърпеливи хора, които искат да получат всичко наведнъж.

Неправилна форма или огъване на пръста, рязката разлика между един пръст и останалите е доказателство, че в миналото този човек е имал неуспех в областта, за която е отговорен този пръст. За непосветените обаче е трудно да се правят изводи, защото само палецът има цели 15 форми. И всяка означава нещо.

Гадаене по краката

Спомняте ли си, че в детството ние, разглеждайки пръстите на краката, предричахме един на друг: този, чиито втори пръст на крака, е по-дълъг от големия, ще бъде глава на семейството и ще стане началник. Оказа се, че това не е съвсем вярно. Десният крак отговаря за социалния живот, левият – за семейния, личния, включително отношението към себе си. Десният крак символизира миналото, левият – бъдещето.

Ако на десния крак вторият пръст е по-дълъг от големия пръст, тогава имаме лидер, който няма да е доволен от позицията на подчинен. Той винаги ще иска да бъде първи. Това са краката на шефовете. Подобна комбинация на левия крак е знак, че човек най-много уважава семейните ценности.

Най-дългият, най-големият и забележим пръст на крака показва приоритета на една или друга сфера от живота в съдбата на човека. Всички белези и промени по него (напуквания, мазоли и др.) показват определени проблеми с тази област.

Колкото по-проблемно е стъпалото, толкова повече проблеми и неприятности трябва да понася човек.

За какво отговарят пръстите на краката

Десен крак

Голям пръст – отношения с бащата, преживян стрес и несгоди.
Втори – ценностна система, отношения с родителите и децата.
Среден – творчество.
Четвърти – партньорство и любов.
Кутре – сексуалност и физически удоволствия.

Ляв крак

Голям пръст – разум и умение да се радваме на живота.
Втори – амбициозност и интуиция.
Среден – взимане на решения и готовност да действаме.
Четвърти – комуникация и контрол.
Кутре – безопасност и финансов контрол.

Интересно!

Има реални ползи от диагностицирането по стъпалата. В крайна сметка деформациите на стъпалото могат да бъдат коригирани. Масажите, поддържането на пръстите, гимнастиката и други разкрасителни и лечебни практики ще помогнат. И като елиминирате проблемите, можете да промените собствения си живот към по-добро. Понякога действието е в обратна посока – чрез психотерапия. След като се отървете от психологическите скоби и комплекси, които пречат на живота, ще откриете, че кракът ви се е променил.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *