Начало / Болести и лечение / Ракови заболявания / Когато чуете диагнозата „рак” не се стряскайте!


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Когато чуете диагнозата „рак” не се стряскайте!

Обикновено хирургичното отстраняване на доброкачест­вените тумори протича успеш­но и без риск от рецидив. Най- голям процент такива операции се пада на изрязване кисти на яйчниците, на кожни папиломи, на миома на матката, липоми. По време на операцията новообразуванието се изрязва на гра­ницата със здравата тъкан.

Има и други методи – прила­гане на т.нар. криокоагулация (замразяване) на тумора или обгаряното му с лазерен лъч.

Болните с доброкачествен тумор не трябва да отказват операция. Чрез медикаментоз­но или хормонално лечение организмът може да спре на­растването на тумора, но не се надявайте той да изчезне спонтанно (въпреки не и това се случва).

Ако не се лекува огнището на разрастващото се добро­качествено преобразуване на клетките, това може да Ви донесе доста неприятности. Например при миома на матка­та не е изключено да се стигне дотам, че да се отстранява целият орган, а папиломите по кожата могат да се превърнат в сериозен козметичен дефект.

Когато чуете от лекаря диагнозата „доброкачествен тумор”, не се стряскайте и по никакъв начин не се отчайвайте. Но и не „махайте” небрежно с ръка. Както се казва, Бог пред­пазва предпазливия.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


2 коментара

  1. Това го казвам от много години. Но не харесвам операциите, а хората трябва да се лекуват. Операции само в краен случай. Лекувала съм много случаи на различни видове рак, миоми, кисти и други. Не трябва да се правят химио и лъче, защото хората умират много бързо или както казва една руска поговорка: да не изхвърляме бебето с мръсната вода.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*