Когато стачкуват докторите, болните драстично намаляват!

Медицината наисти­на влияе много по-слабо на здравето ни, откол­кото предполагаме. А самите ние значително можем да допринесем за своето здраве. Това става очевидно, когато докторите се окажат недостъпни. През 1973 г., когато в Израел лекари­те стачкували цял месец, броят болни, постъпили в болница, намалял с цели 85 на сто. Смъртността спаднала с 50 на сто, достигайки своето най-ниско ниво.

По време на подоб­на стачка, случила се през 1976 г. В Лос Андже- лис, насочена против високите застраховки за престъпна лекарска небрежност, смърт­ността спаднала с 20 на сто. Били проведени с 60% по-малко операции.

Към края на стачката смъртността рязко се покачила до обичайното си ниво.

Такива стачки на­веждат на мисълта, че собствената ни продъл­жителност на живота и собственото ни здраве са в нашите ръце.

А продължителнос­тта на живота на музи­кантите действително зависи от инструмента, на който свирят. Ана­лизирайки данните за повече от осемстотин джазмени, британски изследователи стигнали до извода, че свиренето на саксофон най-силно съкращава живота. Може би заради физическото напрежение, което уп­ражняват тези музикан­ти, което съществено влошава кръвоснабдяването на главния мозък.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

От първия до “Когато стачкуват докторите, болните драстично намаляват!

  1. Pingback: Генетичен щит пази столетниците | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да функционира правилно този сайт използва бисквитки.