Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Генетичен щит пази столетниците

Така твърдят учените. Зато­ва не е „по силите“ на вредните навици да пробият този „гене­тичен щит“. Но интересното е, че учените все още не могат да идентифицират тези гени. Така например наскоро проучили гените на евреите-ашкенази и техните предполагаеми „гени на дълголетниците“. Но те не съвпаднали с аналогичните гени, определени преди време при дълголетниците-италианци. „По-скоро всяка нация си има своите гени, отговарящи за продължителния живот“ – смята ръководителят на Центъра по изучаване въпросите на стареенето Hup Барзилаи. Т.е. ДНК-то на известния на всички ни Уинстън Чърчил (той е злоупотре­бявал с всичко, с което може да се злоупотреби) съвсем не е задъл­жително да съвпадне с ДНК-то на някой тибетски монах-столетник например.

Никой не ни съветва да се от­кажем от фитнеса, да си пушим цигара след цигара, да се тъпчем с мазнини. Нито е нужно да за­виждаме на тези „избраници“ на съдбата. Учените са уверени, че здравословният начин на живот е добър начин да се „изстиска“ мак­симално възможното от собст­вения геном. Да се преживее без остатък всичко, което природата ни е предоставила, и то така, че да не ни е мъчително болно – и в прекия, и в преносния смисъл на думата.

Продължителност на техния живот е закодирана в специфичните им гени

ВСИЧКО  ТОВА НЕ ИЗКЛЮЧВА ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ

Най-вероятно дълголетници­те, които не са следили здравето си и не са водили кой знае какъв здравословен живот, може би биха изживели още някоя и друга година отгоре, ако са били по-загрижени за себе си.

Освен това здравословният живот е по-активен, а значи – по- ярък и интересен. Никой няма да отрече, че липсата на вредни навици, спортът правилното хранене ни зареждат с „повече позитивни емоции от пушенето, излишния алкохол и наднорменото тегло. Те само носят повече про­блеми. Това е факт – ту кашлица, ту задух, ту главоболие. На така­ва „атака“ нито един геном не би могъл да издържи.

ВНИМАНИЕ!

Според класацията на ООН за дълголетник се смята човек, преживял повече от 90 години.

От пет документално потвърдени най-възрастни дълголетници-мъже към днешна дата трима са американци и двама са японци.

Япония е несъмненият лидер по дълголетници. Повече от 36 хиляди жители на тази страна са отбелязали своя 100- годишен юбилей.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Генетичен щит пази столетниците

  1. Pingback: Има начин да удължим живота си! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *