Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болки в шията получават по-често жените

Случва се човек да се оплаче от болка в шията. Тази болка може да бъде причинена от неподходяща работна поза, както и от нараняване, механичен или мускулен проблем, също и от проблем в нервната система. Болката в шията може да варира от лек дискомфорт до тежка пареща болка. Ако болката е остра, внезапна и интензивна то тогава тя се нарича аспект синдром или мускулен ревматизъм. Ако болката продължи повече от три месеца то тогава тя вече е хронична. Болката в шията е доста често срещано състояние и се наблюдава по-често при жените отколкото при мъжете. Болките в шията може да са предизвикани от много неща като например:

  • Травма или нараняване.
  • Тревожност или стрес.
  • Заспиване в неудобна позиция.
  • Продължителна употреба на клавиатурата на компютъра.

Съществуват много теории за това, защо толкова много хора страдат от болки във врата, но те не са подкрепени с научни доказателства. За болката в шията при много хора просто не може да бъде намерена причина. Има и случай в, които е възможно да се направи точна диагноза. Основният проблем за болките в шията може да бъдат заболявания като остопороза, деформирана извивка на гръбначния стълб /сколиоза/ и много рядко структурни повреди причинени от тумори или инфекции. И не на последно място пътно-транспорти произшествия с участието на камшичен удар. Това нараняване може да доведе до остра болка в шията и за отминаването и са необходими няколко месеца.

Ако имате болки в шията трябва да:

  • Опитайте се да бъдете възможно най-активни и да поддържате нормалните си ежедневни дейности. Почивката на легло не е необходима.
  • Избягвайте да шофирате и да обръщате главата си рязко и бързо.
  • Не забравяйте, че причината за болките в шията рядко са от сериозно заболяване и тази болка може да мине в рамките на няколко дни.
  • Ако обаче имате болки в шията по-дълго време е най-добре да се обърнете за съвет към вашия лекар.

За това дали проблема е сериозен може да се ориентирате по следните симптоми:

  • Ако освен болки в шията имате и съпътстващо заболяване като например загуба на тегло.
  • Болката продължава и се чувствате, че състоянието ви се влошава въпреки лечението.
  • Ако усещате изтръпване в ръцете.

Лечението на болките в шията може да се извърши с нестероидни противовъзпалителни средства. Те обаче може да причинят нежелани реакции при пациенти, които имат лошо храносмилане или астма и да се окажат неподходящи за някои хора с бъбречна недостатъчност, сърдечна недостатъчност или високо кръвно налягане. За това обаче какви лекарства да използвате се консултирайте с личния си лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *