ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нарушенията в шийните прешлени водят до упорита мигрена

Много години вече ме измъчва шийна остеохондроза. Въпросът ми е ми е дали това състояние може да предизвика мигрена?

Нели Попова – София

Да, може. Според нашите консултанти, остеохондрозата възниква поради това, че човек просто не разбира, не познава своя организъм. Гръбначният стълб не е просто някакво съче­таване от кости, там има и мус­кули, връзки сухожилия, артерии и капиляри – те също трябва да се тренират.

Остеохондрозата означава болка, значи малко движите шията си; значи кръвоносните съдове и мускулите са изгубили своята еластичност и трудно пропускат кислород до мозъка. Оттук се появява главоболието и това е причината за постоян­ните мигрени.

Много ефективно ще ви помог­нат най-обикновените изпъвания, разтягания, както искате ги разбирайте. Започнете от сте­ната като се уловите за нещо и започнете да се изпъвате назад. Ще боли, но ще ви помогне. Така кръвта 6 шията и мускулите ще се раздвижи. Кръвоносните съдове в мозъка ще се изпълнят с кислород и ще ви стане значи­телно по-леко. Започнете с 10 такива изпъвания, но по няколко пъти на ден.

Когато почувствате, че вече ви е по-леко, тогава започнете да правите упражнението за изпъва­не от масата. След това от пода. Увеличавайте постепенно нато­варването. Ако сте постоянна, няма дори да забележите как ще изчезне не само мигрената, но и остеохондрозата.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Нарушенията в шийните прешлени водят до упорита мигрена

  1. Pingback: Болки в шията получават по-често жените | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *