ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са причините за появата на торбички под очите?

Това неизбежен белег на старостта ли е, или е признак на заболяване? Може ли да се из­лекуват с помощта на билки или рецепти от народната медицина?

Станимира Найденова – Русе

„Торбичките“ под очите не са оток или признак за стареене. Често ги наричат мастни изсипвания – по­явяват се, когато кръглият мускул на окото загубва тонуса си и престава да задържа мастната тъкан, която заобикаля очите.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ?

Разберете точната причина за появата им. Най-често става дума за някакво заболяване. Диетите няма да помогнат – мастната тъкан не участва в обмяната на веществата и отслабването няма да ви спаси от „торбичките“. Необходимо е да се обърнете за помощ към специалист. Този безобиден естетически недостатък може да е сигнал например за проблеми с бъбреците или щитовидната жлеза. При наличието на подобна диагноза трябва да се излекува на първо място основното заболяване.

Домашните рецепти имат право на съществуване, но те не дават особен ефект, затова се обърнете към опитен козметик.

Изберете начин за интензивна грижа. „Торбичките“ в повечето случаи са обусловени от наследствеността и затова за тяхното отстраняване трябва да се приложат по-радикални методи. Един от тях е мезотерапията. В областта на долния клепач се въвежда специален препарат, който способства за разграждането на мастната тъкан. Процедурата се извършва 5-7 пъти с интервал от една седмица. Често при това лечение под очите могат да се появят синини, които възникват при

попадане на иглата в някой кръвоносен съд. На този етап ще се нуждаете от интензивни домашни грижи.

Физиотерапията също помага. С помощта на апарат се пра­ви специален триизмерен масаж. Всяко движение на неговата специална наставка осигурява стимулиране на тъканите в три направления. Подобрява се тонусът на кожата, извеждат се из­лишните течности, а микроциркулацията се засилва. В резултат на това клепачите стават по-светли и гладки. Ефектът се забелязва още след първата процедура, но максимален резултат Може да се получи след 15-20 процедури, които се провеждат с интервал 3-5 дни.

ДА ПОМИСЛИМ ЛИ ЗА ОПЕРАЦИЯ?

Понякога и най-ефективните процедури не са в състояние да помогнат и трябва да се замислим за блефаропластика – операция за корекция на клепачите. Тази намеса се смята за относително елементарна. Начинът на достъп е чрез разрез с помощта на лазер. Операцията се извършва под упойка и не оставя никакви следи. Лицето се освежава и изглежда по-младо. Но най-важното е, че след подобна операция „торбичките“ изчезват трайно.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *