Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Откриха специализирана болница за лечение на гръбначния стълб

гръбначния стълбЛечение на гръбначния стълб

„СБАЛ – Гръбначен център” АД е единствената болница в България, специализирана в активното лечение на заболяванията на гръбначния стълб и гръбначния мозък. В нея работят висококвалифицирани специалисти, с дългогодишен опит в класическата и минимално инвазивната гръбначна хирургия. Клиниката разполага с две операционни зали –  асептична и септична, стационар с 36 легла, приемно-консултативен кабинет и необходимите за тяхното ефективно функциониране звена. Стаите имат съвременен облик и луксозна степен на завършеност. Разполагат с климатици, кабелна телевизия и безжичен инернет, достъпни за всички пациенти на болницата.

„СБАЛ – Гръбначен център” АД

„СБАЛ – Гръбначен център” АД обединява усилията на специалисти от различни области като неврохирургия и ортопедия, неврология, физиотерапия, кинезитерапия, образна и интервенционална рентгенология, анестезиология и др., тясно специализирани в областта на гръбначните заболявания. Всички те са включени в лечението на един и същ пациент, което улеснява както болния, така и достъпа на информация на всеки един лекар до състоянието на пациента.

„СБАЛ – Гръбначен център” АД

Мисията на болницата е не просто да лекува проблема, а да  предотврати повторната му поява. За целта, специалистите в нея учат пациентите си как правилно да извършват ежедневните си дейности, как да се приспособяват към условията на работа, как да се възстановяват след оперативно лечение и как да избягват въобще възникването на гръбначни проблеми.

Минимално инвазивните методи на лечение, които се осъществяват инжекционно или с малки (до 1.5 см) разрези на кожата се правят чрез рентгенов котрол, който насочва инструментите. По този начин се постига абсолютна точност по време на операцията.

Минимално инвазивните методи на лечение, които извършва болницата са:

  • комплексно инжекционно лечение (епидурални, трансфораминални, интервертебрални и сакроилиачни, суперселективен коренчев блок) с кортикостероиди, анестетици, хиалуронова киселина.
  • перкутанна хидродинамична адхезиолиза
  • високочестотна денервация на интервертебралните и сакроилиачните стави
  • озонова нуклеолиза
  • механична мануална и автоматична перкутанна нуклеотомия
  • плазмена нуклеопластика
  • интрадискална електротермо терапия (ИДЕТ)
  • лазерна дискектомия
  • ендоскопска фораминопластика
  • перкутанна интерспинозна дистракция
  • напълно ендоскопска трансфораминална и интерламинарна дискектомия
  • епидуроскопия с лазерна или високочестотна адхезиолиза
  • временна или постоянна епидурална нискочестотна електростимулация
  • вертебро/кифопластика с полимерни или остекондуктивни костни цименти
  • перкутанна биопсия и високочестотна термоаблация на тумори на телата на прешлените
  • перкутанна, минимално инвазивна инструментация на гръбнака при травматични фрактури на прешлени, спондилолистези
  • динамично нестабилни сегменти на гръбначния стълб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Откриха специализирана болница за лечение на гръбначния стълб

  1. Недялка Иванова каза:

    Здравейте, имам диагноза Анкилозираща хиперостоза Forestier, краката ми се зачервяват от глезените до ходилата и много болят. Моля Ви за вашето съдействие и съвет, Благодаря!

  2. М. Георгиева каза:

    Благодаря на д-р Стоев и на целия медицински персонал от Гръбначен център!
    Вече съм преживяла една „неуспешна операция“ на гръбнака преди 3 години. За съжаление болките, кризите и парезите продължаваха. ъзстановявах се почти година и половина преди да мога да се върна на работа, но с продължаващи болки. Преди две седмици беше поредната парализираща криза и направих консултация при д-р Стоев. След 10 дена ми направиха една много малка, но много ефектна процедура. Сега съм втори ден след нея и ходя, сядам и други дейности без прерязвания и сълзи от болка!
    Благодаря Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *