ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гневът ни убива бавно!

  • Гняв, раздразнение, ревност, завист, агресия, негативните емоции, които ни поглъщат и подчиняват понякога до такава степен, че губим самоконтрол, а след това се срамуваме от себе си. Но тези безполезни чувства унищожават и нашето здраве в прекия смисъл на думата!

Не само катастрофата u преживяната мъка, но и всеки външен дразнител, промяна в обстановката, обидни коментари или силни, резки звуци може да предизвикат силна емоционална реакция. При това негативна. И силата на проявата й зависи от със­тоянието на нашата „спирачна“ система, т.е. от самоконтрола, който, съдейки по повишената битова агресия и нетолерантност в нашето общество, е значително понижена при много хора. Изразът „всички болести са от нерви“, е банален, но много точен: ефек­тът на негативни емоции Върху организма е проучен добре и доказан още 6 древността. Особено опасни за здравето са потисканите продължително време чув­ства, а не толкова самата лоша случка или конфликт, последствията им и отношението ни към това, което се е случило. Не напразно древнокитайският философ Конфуций е казал, че ако сме били ограбени и измаме­ни, е по-малка загуба от продължителните чувства и спомени за това, което се е случило.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *