Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои странични ефекти на лекарствата са полезни ?

Американски учени изяснили, че хормонал­ната терапия проявя­ва един съвсем неочак­ван страничен ефект. Жените, приемащи хормона естроген за понижаване проявите на климакса, много по-рядко страдат от рак на гърдата – с 30-40%“ по-рядко в сравнение с останалите. Оказва се, че и други медицински препарати имат по­ложителна странични ефекти. Ето някои от тях:

  • Очните капки, предназна­чени за лечение например на глаукома. Оказва се, че при част от хората те засил­ват растежа на косата, а ресниците и веждите се сгъстяват.
  • Болни, които приемат диуретици за контрол на кръвното налягане, отбеляз­ват неочакван страничен ефект. Благодарение приема на диуретици, много от тях успяват да свалят наднор­мени килограми.

ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИТЕ ПОНИЖАВАТ РИСКА ОТ РАК НА ЯЙЧНИЦИТЕ

А добре познатият ни аспирин – от рак на дебелото черво.

Противозачатъчните хапчета понижават риска от развитие на рак на яйчниците. Те за­щитават жената дори и след като спре да ги приема. Освен това има данни, че постоянният и непрекъснат прием на хормонални хапчета от­далечава настъпването на климакса.

Популярното лекар­ство аспирин не само сне ма главоболието. Учените доказаха, че приемът на аспирин по време на възпалителни заболявания понижава риска от възникване на депресия. Той може да се използва и в качест­вото му на профилакти­ка на рак на дебелото черво.

До този извод стиг­нали учени от Оксфорд­ския университет след 20-годишни медицински изследвания. Изследва­нето, чиято цел била да изясни какъв ефект дава редовният прием на малки дози аспирин, продължило 20 години сред четири групи паци­енти. На тях им давали малки дози от препара­та – например четвърт от стандартната таб­летка, приемана при главоболие.

В крайна сметка станало ясно, че рис­кът от възникване на рак на дебелото чер­во се понижава с цели 24%, а смъртността от това заболяване – с още повече – с 35% по-ниска.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *