Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли да се предотврати развитието на гръдната жаба?

Вижте в какво се състои профилак­тиката на стенокардията: лечение на атеросклерозата, на захарния диабет и затлъстяването (между другото, понякога и рязкото отслабване може да провокира „атака“ на стенокар­дия).

Хората, които страдат от тази болест, не трябва да пушат, да злоу­потребяват нито със захарта, нито с кафето, нито с алкохола.

Хубаво е по-често да сте на свеж въздух и, разбира се, да се храните рационално. Ние за пореден път ще припомним, че повече холестерол съ­държат животинските мазнини, хай­верът, бъбреците, мозъкът, мазните видове риба – затова ги ограничете в своето меню. Заместете ги с мор­ски продукти, с растителна храна, с млечни продукти – те съдържат противохолестеролови вещества, които потискат прогресирането на атерос­клерозата.

Много е важно да съгласувате ин­дивидуалния си график за физически упражнения и диета с вашия лекуващ или личния си лекар.

ВНИМАНИЕ!

И Съществува мнението, че конякът има свойството да пре­махва сърдечната болка – това е така, обаче ако не се пристрас­тите към него, ако не го пиете редовно. Иначе ще се случи точно обратното – ще прогресира атеросклерозата. Червените видове вино забавят развитието на атеросклерозата, а следовател­но понижават риска от разви­тие на Стенокардия.

В сланината се съдържа значител­но количество от тези липотропни вещества, които влияят на обмяната на холестерола в организма. Затова е полезно да похапвате сланина, разбира се, неосолена, или поне не пресолена и в умерени количества.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *