Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

12 основни правила за идеалната диета от д-р Хироми Шиния

Според теорията на д-р Хироми Шиния за „магическите“ ензими, човешкото здраве „пресъхва“ и животът свършва, ако „ензимният потенциал“ се изчерпи


Известният японски лекар, гастроентеролог и хирург Хироми Шиния е автор на няколко бестселъра за здравословен начин на живот.

Програмата за хранене, очертана от д-р Хироми Шиния в книгата му „Вълшебни ензими, или книга за опасностите от „здравословното“ хранене“, помогна за подобряване на здравето на такива известни личности като Кевин Клайн, Стинг, Дъстин Хофман, бившия министър-председател на Япония Накасоне, носителят на Нобелова награда Леон Есаки и много други.

Хироми Шиния смята, че съвременният подход към лечението и тясната специализация в медицината са вредни, тъй като лишават лекаря от възможността да проведе цялостен преглед на тялото на пациента. Гастроентерологът се занимава със стомаха и червата, а зъболекарят – със зъбите. Междувременно в човешкото тяло всичко е взаимосвързано. И ако в зъба се появи кухина, това със сигурност ще повлияе на храносмилането. Но дали един тесен специалист наистина се интересува от това? Разбира се, че не! Така се оказва, че ние сами трябва да поемем отговорност за собственото си здраве. И нито едно лекарство не може да ни направи здрави, ако не променим обичайния си начин на живот и хранене.

Д-р Хироми Шиния

Според неговата теория за магическите ензими, човешкото здраве пресъхва и животът свършва, ако „ензимният потенциал“ се изчерпи

Ензимите са белтъчни молекули – катализатори, които се образуват във всички живи организми. Благодарение на тях пъпките разцъфват и покълват семена. В човешкото тяло се произвеждат много и различни ензими. Без тях е невъзможно смилането и усвояването на храната, обновяването на клетките, неутрализирането на токсините и пречистването на тялото от токсини.

Или накратко казано – животът е невъзможен без ензими!

Известно е, че в нашето тяло има около пет хиляди вида различни ензими. Около три хиляди от тях се произвеждат от чревните бактерии, а останалите влизат в тялото с храната. От това следва, че ако се храним с пълноценни, богати на ензими храни, ще имаме висок „ензимен потенциал“, непробиваем имунитет и ще живеем дълъг и активен живот.

Основният принцип на неговата хранителна програма е да се поддържа висок „ензимен потенциал“. Само в този случай ще забравите за болестите и ще живеете дълъг и активен живот.

12 съвета за добро хранене от Хироми Шиния

1. Яжте храни с високо съдържание на ензими. Такива са ананас, банани, кимчи, авокадо, мед, джинджифил, манго, папая, киви, пчелен прашец.

2. Минете на диета, която се състои от 50% зърнени храни, 35-40% зеленчуци и плодове и само 10-15% месо.

3. Опитайте се да използвате само небелени зърнени храни.

4. Яжте повече пресни, непреработени храни.

5. Ограничете максимално приема на млечни продукти.

6. Дайте предпочитание на рибата пред месото. Месото не повишава жизнената енергия. Ускорява не само развитието, но и процеса на стареене.

7. Дневната норма на протеини (месо, риба) за човек е около 1 грам протеин на килограм телесно тегло. За човек с тегло шестдесет килограма са достатъчни 60 грама животински протеин на ден.

8. Избягвайте маргарина и пържените храни.

9. Дъвчете храната старателно и се опитайте да ядете малки порции.

10. Пийте поне 1,5-2 литра вода на ден. Най-добре е да се пие сутрин, веднага след събуждане, а също и 1 час преди всяко хранене – това е най-добрият начин да задоволим нуждите на организма от вода. Само за тридесет минути водата ще се придвижи от стомаха към червата и следователно няма да наруши процеса на храносмилане по никакъв начин.

Може да разделите приема на вода така:

– 500-700 милилитра сутрин на празен стомах;
– 500 милилитра час преди закуска;
– 500 милилитра час преди обяд.

11. Избягвайте кафето, зеления и черния чай колкото е възможно повече. Дайте предпочитание на билковите чайове, овесените ядки и чай от горски плодове и листа като боровинки и малина, като изпивате не повече от 1-2 чаши на ден.

12. По възможност не яжте и не пийте по-късно от 5-6 часа преди лягане. Ако сте силно прегладнели, можете да хапнете малка порция плодове час преди лягане.

Храни, които трябва да избягвате и ограничавате в диетата:

– Млечни продукти;
– Зелен чай да се ограничи до 2 чаши на седмица;
– Кафе;
– Сладкиши и рафинирана захар;
– Никотин;
– Алкохол;
– Шоколад;
– Масло, олио;
– Рафинирана готварска сол.

Източник: bud-molod.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *