Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кардиолог разкрива колко години може да се живее след инфаркт

Качеството и продължителността на живота на човек след инфаркт до голяма степен зависи от спазването на пет правила

след инфаркт
След инфаркт трябва да се спазват пет основни правила, които ще удължат живота

Това е мнението на кардиолог с 22 -годишен опит в лечението на пациенти, претърпели остър инфаркт.

Хората, които са прекарали инфаркт, често задават въпроса – колко години още ще живея? Едва ли някой е в състояние да даде точен отговор, но е абсолютно вярно, че крайната цифра може да е много повече, отколкото се предполага. И не само ако се спазват всички правила, предписани от лекарите.

Анна Кореневич

„Сърдечният удар винаги е следствие от определен начин на живот“, казва кардиоложката Анна Кореневич. – След като ви изпишат от болницата трябва да промените коренно възгледите си за живота и навиците, а не само да разчитате на хапчета. Пасивната позиция по този въпрос не води до успех. Лоша стратегия е да приемате хапчета, без да се задълбочавате, а също така да ядете онова, което не трябва, да водите същия начин на живот, както преди болестта – да се движите малко, да злоупотребявате с алкохол и цигари, да работите усилено и да сте много нервни. Постоянното безпокойство също е добре да се игнорира. В повечето случаи хората се притесняват за неща, които нямат значение, или не могат да променят.“

Според кардиоложката не можете да разчитате само на хапчета и да прехвърляте отговорността за живота си върху лекари и близки

„Не става въпрос само за хапчета и редовна медицинска помощ, но и за тотална и съзнателна промяна не само в начина ви на живот, но и в начина на мислене“, казва специалистката. Коренна промяна в хранителните и двигателни навици е това, което трябва да привлича вниманието на хората, които са претърпели инфаркт.

Пет правила за живот след инфаркт – съвети от кардиоложката Кореневич

1. Непрекъснат прием на лекарства под наблюдението на лекари и редовна медицинска помощ. Това е най-важният и в същото време лесен момент, но почти половината от всички пациенти го игнорират.

2. Съзнателен подход към вашето заболяване. Проучете причините и лечението от компетентни източници, а не обратна връзка от съседи и роднини. На практика не повече от 10% от пациентите обръщат внимание на този момент.

3. Редовна физическа активност. Повечето пациенти погрешно смятат, че упражненията са опасни, но е точно обратното – упражненията са жизненоважни. Най-добре е да се създаде съзнателен навик за ходене пеша. Градските жители може да правят това в паркове, а ако имат къща на село – да се грижат за градината и домашните животни.

4. Пожизнена промяна на хранителните навици. Стандартният набор от информация по тази тема изглежда така – не можете да ядете мазни и пържени храни. Наденицата и беконът са забранени, но може да хапвате крехко домашно месо, приготвено на пара, варено, изпечено във фурна, а не на скара или барбекю. Предпочитайте пресни и сезонни плодове и зеленчуци, както и ферментирали храни в умерени количества (заради солта).

5. Контролиране нивата на стрес, работа с негативни нагласи и страхове. Ако мнозина са готови да се примирят с хапчета, диетата и стреса в името на дълъг живот, тогава този момент поражда много въпроси, въпреки че мога уверено да го нарека крайъгълният камък на успеха в лечението на инфаркт, категорична е лекарката..

„След достигане на стабилен емоционален фон и формиране на нови положителни нагласи, останалите точки не причиняват никакви проблеми и трудности при пациентите. Успехът при лечението на инфаркт е гарантиран, а продължителността на живота не се ограничава с нищо, уверява кардиоложката.

Специалистката напомня, че е важно незабавно да разпознаете инфаркта и колкото се може по-бързо да потърсите медицинска помощ.

„Според статистиката всеки десети пациент с инфаркт умира през първите 7 дни от началото на атаката и това е въпреки сериозните постижения на медицината в областта на кардиологията“, отбелязва Анна Кореневич. –
Факт е, че почти няма информация как всъщност боли сърцето.“

Източник: kp.ru

Ентан
Ентан – за здрави кръвоносни съдове и добро кръвообращение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *