ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билки ще помогнат да предотвратите рецидивите в бъбреците

  • Пийте повече сокове от горски плодове – особено боровинков, сок от касис, от черна боровинка също.
  • Яжте боровинки и пийте настойки от тях. Например на­мачкайте една супена лъжица боровинки в една чаша и залейте с гореща вода. Оставете настойката да престои един час. Пийте по половин чаша, топло, 4-5 пъти на ден. Можете да добавите мед или стафиди.
  • Пийте настойка от брезови листа. Попарете една супена лъжица смлени листа в чаша гореща вода и приемайте по 4-5 пъти на ден, може с мед.
  • Яжте тиква и тиквички. Те възстановяват обменните процеси в организма и хубаво прочистват бъбреците.
  • Полезно е и т.нар. черно кучешко грозде.
  • Ако заболяването се съпровожда с треска, висока темпе­ратура и болка в областта на бъбреците, а в урината има гной, си пригответе следната смес: 2 чаени лъжички ябълков оцет се разтваря в чаша топла преварена вода.
  • Залейте една чаена лъжичка царевична коса с чаша горе­ща вода и сложете на слаб огън за 20 минути. След това оставете да престои половин час. Прецедете и пийте по 2 супени лъжици през всеки 3 часа. Тази рецепта помага при хипертонична форма на пиелонефрита, когато болният получава и отоци. Освен това се налага да останете на безсолна диета.
  • Залейте една супена лъжица листа от мечо грозде с чаша гореща вода. Похлупете с капак и дръжте на водна баня 30 минути. След това изстудете, прецедете и разредете получената отвара с преварена вода, докато обемът стане пак една чаша. Приемайте по една трета чаша топла отвара 3 пъти на ден. Тя оказва антисептично, диуретично и противовъзпалително действие.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *