ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хормонални нарушения: 15 въпроса, които определят дали ги имате

Можете сами да направите самодиагностика на хормонални нарушения


Ако така или иначе вече подозирате, че имате хормонални нарушения, отговорите на тези 15 въпроса ще бъдат допълнителна аларма за вас.

Хормоните са невероятни „същества“, които населяват човешкия организъм. Цялото тяло „танцува“ под различните им мелодии. Те са тези, които щом попаднат в кръвта, могат да накарат крехка млада майка да мине през стена, да бутне кола и да повдигне огромен камък, за да спаси дете, което е паднало под него. Те са отговорни за много промени в нашето тяло.

Самодиагностика на хормонален дисбаланс

Хормоните могат да бъдат сравнени със седемте джуджета: най-важните са седем и зависят един от друг.

– Инсулин;
– Естроген;
– Тестостерон;
– Окситоцин;
– Тироксин;
– Норадреналин;
– Пролактин.

Следващият тест ще ви покаже ясно как сами да диагностицирате хормонални и метаболитни нарушения.

Отговорете с „Да“ или „Не“ ако сте забелязали следните прояви и / или симптоми през последните шест месеца:

1. Разстроени сте от отражението си в огледалото.

2. Отлагате някои радости в живота, докато не отслабнете (например да отидете на плаж).

3. Редовно ядете определени храни. Или непрекъснато се стремите да се насладите на любимата си храна, дори и да не сте гладни. Хапвате често. И чувството на глад идва още през първите 3 часа след хранене.

4. Теглото ви е подложено на колебания.

5. Вие сте в безкрайно търсене на магическа диета. Периодично се ограничавайте в храната, но можете да издържите ограниченията само за много кратък период.

6. Чувствайте се летаргични, уморени или сънливи след хранене.

7. Криете храни или ядете скришно. Имайте таен „магазин“ за шоколад или сладкиши. Дори и да сте яли, започвате пак да ядете ако останете сами, или когато всички около вас спят.

8. Качвате се на кантара всеки ден

И това, което виждате като резултати, определя настроението ви за целия ден.

9. Често преяждате или ядете повече, отколкото сте искали. Случва се подобно на лавина консумация на определена храна: една хапка и след миг цялата опаковка е изчезнала.

10. Чувствате се виновни, че ядете твърде много (като количество) или „грешна“ храна (като качество). Ядете докато не се почувствате неестествено издути и натежали.

11. Преяждате и след това вземете слабително, предизвикате повръщане или се упражнявате до изтощение, за да компенсирате излишния прием на храна.

12. Имате здравословни проблеми поради преяждане или сте били официално диагностицирани с преддиабет, диабет, атеросклероза и имате нарушение на липидния профил или метаболитен синдром (централно затлъстяване). При случаен преглед сa ви открили проблеми с черния дроб или жлъчния мехур. Вашият лекар е препоръчал да отслабнете, за да подобрите собственото си здраве.

13. Забелязвате, че трябва да ядете повече всеки път, когато се наслаждавате на любимата си храна (например шоколад, пържоли, сирене, сандвичи или чипс).

14. Постоянно мислете за килограмите или за храната си.

15. Продължавате да ядете храни, които имат отрицателни последици за здравето. Храни, които предизвикват наддаване на тегло, подуване и / или болки в корема, лош сън, газове и други признаци, че тялото ви не понася любимата ви храна.

Ако сте отговорили с „Да“ пет или повече пъти, значи сте заложници на нездравословната храна, стреса и порочнитте хранителни навици. Трябва да обърнете голямо внимание и да коригирате хормоналните и метаболитните нарушения. Ако сте преброили четири или по -малко симптома / признака, е напълно възможно хормоналният ви статус да не е застрашен.

При всички случаи си заслужава да посетите ендокринолог, който да ви назначи изследване на хормоните. След като лекарят разчете резултатите, ще сте наясно какво трябва да направите.

Източник: woman.ru

ти лайф чай
Лечебният чай ТИ ЛАЙФ е с прекрасен вкус и аромат

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *