ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 рецепти на Рейнската Сибила за лечение на различни болести

Света Хилдегард фон Бинген, известна още и като Рейнската Сибила, е немска монахиня, живяла през Средновековието

Рейнската Сибила
Средновековна рисунка, на която е изобразена Рейнската Сибила, известна още и като Св. Хилдегард

Рейнската Сибила е била лечител, мистик, писателка и композитор. Прекарвала е дните си в манастир, помагала е на хората с напътствия за здравето и рецепти, като повечето от тях е забърквала сама и ги е раздавала на нуждаещите се.

Старите, изпитани във времето билкови лекове на традиционната медицина често са най-доброто решение за лечение на някои здравословни проблеми.

Рецептите на Рейнската Сибила помагат при проблеми с жлъчката и черния дроб

Те дават сила на имунитета, облекчават стоматита и се прилагат при хиповитаминоза, астения и ревматизъм.

Тонизираща отвара от сминдух

Семена от сминдух се счукват добре (1 супена лъжица на 1 чаша вода) и се варят в продължение на 10 минути. Пие се сутрин, като се добавя мед и малко мляко.

Калциев ликьор с мед за повишаване на имунитета

400 грама мед, 7 яйца от домашни кокошки, 12 лимона, 500 мл. коняк.

Измийте добре яйцата със сапун и вода. Без да ги чупите, се поставят на дъното на 3-литров буркан. Залейте ги с прясно изцедения лимонов сок (може да са нужни повече от 12 лимона, заради големината на яйцата и лимоните). Съхранявайте на студено 10 дни (прави се през зимата или се държи в хладилник), като разклащате всеки ден. Когато черупките на яйцата се разтворят, разбъркайте добре, прецедете, добавете мед и коняк/ракия (силен домашен алкохол). Взимайте по 1 с.л. лъжица 3 пъти на ден след хранене. Преди употреба се разклаща, тъй като се образува утайка на дъното. Този ликьор се прави и се използва веднъж годишно.

Биостимулатор

За задоволяване нуждите на организма от минерални елементи и като тоник за общо укрепване след дълго боледуване.

Разредете 2 чаени лъжички натурален ябълков оцет и мед в чаша топла вода. Пийте 1-2 пъти на ден, за предпочитане преди хранене. Сместа е полезна за всички – и за болни, и за здрави.

Инфузия от исоп, външно при стоматит

1-2 супени лъжици исоп залейте с 400 мл вряща вода, оставете за 1 час, отцедете. Изплаквайте устата с така получената отвара на всеки час.

Св. Хилдегард

Лимонова напитка

Препоръчва се да се включи в диетата при хиповитаминоза, астения, ревматизъм, нарушения на минералния метаболизъм.

Нужно е да се направи напитка от лимони, вода, мед, суха мента, малко сок от лук и жълт кантарион. Рецептата на Рейнската Сибила е достигнала до нас в този вид, и най-вероятно съставките се смесват на вкус, като преди това се прави чай от билките жълт кантарион и мента.

„Жлъчен“ чай

20 гр. корен от глухарче, същото количество лайка, 10 гр. невен, 10 гр. мента, 10 гр. хвощ, 5 гр. пресечка (бенедиктински трън). Всички билки се смесват в сухо състояние.

Вземете 1 супена лъжица смес от билките, залейте с 1 чаша вряща вода, прецедете след 10 минути. Пийте половин чаша преди хранене, а остатъка час след хранене.

Калциева паста

2 супени лъжици прах от внимателно измити и изсушени черупки (от бели домашни яйца), същото количество смлени тиквени семки, извара (или заквасена сметана) и мед разбъркайте старателно. Взимайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден, без да се смесва с други продукти. Пийте с чай от билки по ваш вкус. Пастата е ефективна при всички кожни заболявания и поливалентни алергични прояви.

При алергични обриви

10 гр. сок от жълтурчета, 50 гр. чиста животинска мас

Изстискайте сока от жълтурчетата, съберете го в чист съд, разтопете мазнината на огъня, добавете сока. Разбъркайте добре и охладете. С този мехлем 1-2 пъти на ден намазвайте кожните участъци, засегнати от алергични обриви и брадавици. Маже се в продължение на 2 седмици до пълно оздравяване.

Източник: theherbalacademy.com

холимин ползи
ХОЛИМИН – при камъни в бъбреците и жлъчката, за подкрепа на черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *