Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10-те най-популярни здравни заблуди

10-то място. Човек може да се разболее от тетатунс, ако настъпи ръждив пирон с петата си. Истината е следната: тетанусът се предава от бактерията Клостридиум тетани, която се раз­множава в чревната флора на трево­пасните животни. Друг е въпросът, ако гвоздеят е престоял в оборския тор, а след това острието му е попаднало върху петата ви – тогава можете да се заразите с тетанус, но тук ръждата няма никакво място.

9място. Хората, живеещи в брак, удължават живота си. Истината е, че нещата стоят по точно об­ратния начин. Хората без постоянни партньори преживяват по-дълго време. Смятат се за най-издържливи.

8-мо място. Не бива да правите любов преди отговорно състезание. Ние май сме заблудени от тази представа заради грешката на Зигмунд Фройд, който убеждавал хората, че всеки човек си има строго определено количество енергия: ако я изразходваш за едно, няма да стигне за друго. Истината обаче е, че сексът по никакъв начин не се отразява на спорт­ните резултати. Друг е въпросът, ако не сте се наспали.

7-мо място. Нужно е човек хубаво да закуси. Легендата за ползата от закуската се е родила някъде през 40-те години на миналия век, когато са проверявали доброволци доколко добре понасят натоварванията в зависимост от това кога се хранят. Резултатите от експериментите не дали еднозна­чен отговор, но тези изследвания били платени от американските концерни, производители на царевични пръчици. Точно те разтръбиха по целия свят колко полезна е плътната закуска.

6-o място. Четенето в сумрак е вредно за очите. Нищо подобно. Разбира се, за да видим буквите в лошо осветено помещение, се налага да напрягаме очите си. В резултат може да ни заболи глава, но това не вреди на очите.

5 място. Вредно и опасно е да се плува след ядене. Тази приказка я разпространил Червеният кръст преди 50 години. От тази организация издали брошура, в която се препоръчва на хората да не плуват след ядене, за­щото уж възникват болки в стомаха и човек може да потъне.

4-то място. Само 5 на сто от хората страдат от така нарече­ната криза на средната възраст. Тук влизат всички, които, от една стра­на, са си поставили задачата например да станат най-малкото президенти на голяма компания. Но когато станат на 35 години, откриват, че това няма как да стане. А също и тези хора, които все са се надявали на нещо и са избяг­вали житейските трудности. Човекът навършва 40 и изведнъж си дава сметка, че пред него стои грамада от проблеми. За останалите 95 на сто от хората средната възраст си е възраст като възраст.

3-то място. Китайците имат жълт цвят на кожата. Типичният китаец с нищо не се различава от типичния французин. Първите спомена­вания за жълт цвят на кожата се поя­вяват през XVIII век, когато започнали да делят човечеството на раси. При това „използвали“ промеждутъчната раса – между белите на север и черните на юг.

2-ро място. По същата причина се е появил и изразът „червенокожи“. Шведският учен Карл Линей, делейки хората на 4 типа (европейски бял човек, американски червен човек,

черен човек) не взел предвид факта, че червеният цвят по лицата на амери­канските индианци често е свързан с оцветените им лица. Естественият цвят на лицето на индианците е бледокафеникав.

1во място. Яжте риба, полезно е за мозъка. Този мит се е родил в резултат на псевдоизследвания на немския медик и натурофилософ Фридрих Бюхнер, който открил в чо­вешкия мозък фосфор и стигнал до заключението, че това вещество уж е катализатор на мисленето. Истината е, че нашият организъм съвсем не се нуждае от риба като задължителен източник на фосфор. Той по-скоро се съдържа най-вече в яйцата, месото, млякото и зеленчуците. А за добрата работа на мозъка въобще не е нужен. Ако действително искате да активи­зирате работата на мозъка си, яжте не риба, а хайвер, в който се съдържат аминокиселини и витамин А.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “10-те най-популярни здравни заблуди

  1. Pingback: Защо се получава кризата на средната възраст? | Лекува нет

  2. Pingback: Най-честите заблуди за нашето здраве | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *