Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получава кризата на средната възраст?

Рожден ден, честващ 60-годишнина, може да доведе до емоционална и психологиче­ска криза. Не позволявайте това да се случи, а използвай­те момента да си поставите нови цели и да се посветите на нещата, с които винаги сте искали да се занимавате.

Доброто самочувствие може да ви помогне по-лесно да преодолявате неизбежните трудности по пътя си и по-спокойно да приемате факта, че все някога ще остареете. Положителната самооценка е особено полезна по време на т. нар. криза на средната възраст. За някои хора това е период, през който изживяват несигурност, скука, безпокойство, депресия и дори паника. Не е задължително всеки да премине през подобен труден етап. За някои той е много по-кратък и безболезнен. Но при 10% от населението това е един от най-мъчителните моменти в живота. Кризата на средната възраст обикновено настъпва след отрицателно събитие, което сериозно разклаща изградената представа за живота. Ключовото събитие може да бъде развод, загуба на работа, тежко заболяване или смърт на близък човек. За някои хора тази среща с грубата действителност настъпва, когато осъзнаят, че е дошъл моментът децата им да напуснат дома и да създадат собствено семейство.

Няма значение какво е провокирало кризата, веднъж настъпи ли, мрачно чувство на неудовлетвореност обхваща душата и без да искате, си задавате въпроса „Нима това беше всичко?“.

Независимо колко нерадостни перспективи се очертават пред вас, винаги можете да откриете потенциал за промяна и развитие и в най-лошото. Кризата на средната възраст може да се приеме и ка­то процес на възраждане, като възмож­ност да си поставите нови цели и да от­криете други положителни страни на жи­вота. За да постигнете вътрешно спокой­ствие и да приемете новото си аз и новата посока на земния си път, направете преглед на живота си такъв, какъвто е, с не­говите възходи и падения. Върнете се на­зад в спомените си, без да изпитвате съ­жаление, а напротив – благодарност за научените уроци.

 

Защо мъжете кръшкат след 40?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *