Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Профилактични съвети при дислепидимии

При това състояние има повишаване на някой от липидите (мазнини) в кръвта и понижаване на други. Най често са повишени холестеролът и триглицеридите, които са вредни и са понижени лопопротените със висока плътност (тоест полезния холестерол). Дислепидемиите имат изключително голямо значение, защото заедно със хипертонията ( повишеното кръвно налягане), тютюнопушенето и диабетът тип 2 са основни рискови фактори за настъпване на атеросклероза, а от тук и за исхемична болест на сърцето. Дислипидемиите могат да бъдат първични, фамилни, вторични, смесени.

Профилактични съвети при дислепидимиите:

За тяхното лечение от голямо значение е правилният режим на хранене.

–          Съвет 1: Намалете мазнините под 30 % от дневния калориен прием! Това се отнася особено за наситените мастни киселини.

–          Съвет 2: Избягвайте продукти, съдържащи много мазнини, особено животински!

–          Съвет 3: Избягвайте карантийни продукти, яйца, свинско месо, масло, хайвер, колбаси!

–          Съвет 4: Увеличете количеството на пресни зеленчуци плодове, особено на ябълки, които съдържат много пектин и на продукти богати на целулоза и фибри (зеле)!

–          Съвет 5: Увеличете физическата активност!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *