БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Родиола розеа е мощно природно средство за елиминиране на стреса и напрежението

Билката родиола розеа е доказано ефективен адаптоген. Тя бори стреса, умората и носи много ползи за здравето.

родиола розеа
Родиола розеа е част от група билки, наречени адаптогени

Родиола розеа, позната още като златен корен, е билка произхождаща от арктическите райони на Европа, Азия и Северна Америка. Тя е доказано ефективен адаптоген, който се използва от хората от хилядолетия. Употребата на растението е датирана още от времената на Диоскорид (древногръцки лекар, лечител, ботаник и автор).

Адаптогените са нетоксични растения, които предлагат много ползи за здравето и осигуряват защита от натрупването на стрес. Те действат, като увеличават способността на тялото да минимизира вредните ефекти на стреса и възстановяват нормалното психическо състояние.

Екстрактът от родиола е известен с това, че предпазва определени клетки от увреждане, подобрява физическата работоспособност, предпазва от ракови заболявания, елиминира стреса и поддържа сърцето здраво.

Тук ще разгледаме по-подробно за какво е полезна родиола розеа:

 Има силно антистресово действие

Продължителното излагане на стрес и чувството за безпокойство могат да саботират общото здравословно състояние. Тази билка е известна точно с качеството си на мощен адаптоген, който противодейства на излишния стрес.

Многобройни проучвания доказват, че родиола розеа има силен антидепресантен и психостимулиращ ефект. Според някои от изследванията тя може и да се използва за лечение на депресивни разстройства.

Доклад публикуван в „Alternative Medicine Review”, установява, на базата на няколко малки по мащаб проучвания, че екстрактите от растението осиуряват големи ползи за психичното здраве и сърдечната функция.

Подобрява физическата работоспособност

Изследния, публикувани в „Journal of Sports Medicine and Physical Fitness”, откриват, че родиола намалява нивата на лактат и на креатинин. (Високите нива на лактат са следствие от загубата на сила и енергия в мускулите, докато креатининът е индикатор за мускулен разпад).

Тези доказателства сочат, че билката е ефективно алтернативно средство за защита от скелетно-мускулни увреждания по време на тренировка.

Бори хроничната умора

Екстрактът от растението е ефективен за лечение на хора, страдащи от продължителна или хронична умора и слабост.

Изследване, в което взимат участие 100 души с хронична умора, установява, че хората, които приемат по 200 милиграма екстракт от билката в продължение на 8 седмици, се чувстват значително по-енергични и тонизирани.

Предпазва от сърдечни проблеми

Продължителното излагане на стрес може да повлияе негативно върху общото здравословно състояние, а от там и на сърцето. Тъй като родиолата доказано подобрява настоението и намалява тревожността и стреса, тя редуцира и риска от сърдечни заболявания.

Заключение:

Родиола розеа се използва като традиционно средство за повишаване на издръжливостта, концентрацията и психическото благосъстояние. Ниският риск от страничи ефекти я прави идеална опция за хора, които искат да подобрят менталното си здраве без използването на скъпи и вредни медикаменти. Екстрактът от билката най-често се консумира под формата на хранителна добавка.

Тревожността, прекомерният стрес и депресията могат да доведат до сериозни здравословни проблеми и е препоръчително да се консултирате с лекар, ако страдате от тези неразположения.

Източници: https://blog.mybalancemeals.com/ https://www.medicalnewstoday.com/

Опаковка на продукта "Смайлин – връща усмивката на вашето лице"
Смайлин – хранителна добавка за справяне със стреса, тревожността и безпокойството, съдържаща РОДИОЛА РОЗЕА, ашваганда, лавандула и пасифлова

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *