Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

118-годишна японка съветва как да живеете без болести и излишни килограми

Най-старата жива жена на земното кълбо е ранобудна японка, фен на шоколада и на настолните игри

японка

Огромен брой възрастни хора в България имат труден живот. Мизерната пенсия не винаги е достатъчна, за да покрие ежедневните им нужди. За съжаление при такива условия мислите за здравето и дългите години живот отиват на заден план. Но наистина ли дълголетието за пенсионерите е само мечта, която не може да бъде осъществена?

Днес споделяме с вас опита на жена, която тази година навърши 118 години. Убедени сме, че човешката сила е неограничена. И Кане Танака, най-старата японка на земята, го доказва. Надяваме се, че тя ще ви вдъхнови за вашите собствени постижения!

Дълголетие за пенсионерите

Дълголетието е често срещано в Япония и отдавна не е явление. В Страната на изгиващото слънце има повече от 30 хиляди души на възраст над 100 години. Някой ще каже, че това е въпрос на генетика. Истината е, че абсолютно всичко зависи от начина на живот.
Кане Танака е жив пример за това как, доколко и по какъв начин ние сами влияем на живота си. Когато японката беше на 103 години, лекарите й поставиха сериозна диагноза, с която не всички млади хора могат да се справят. Но тя победи болестта, въпреки страховете на лекарите и на близките.

Интересното е, че възрастната японка през целия си живот спазва елементарни правила, познати на всички нас. Но не всеки е готов да вярва в простите, но ефикасни истини. И напразно, защото те наистина работят. Как – ще разберете ако продължите да четете нататък.

Режим е всичко, от което се нуждаете

Японката започва деня си в 6 сутринта. След събуждане тя веднага става от леглото без да се излежава в него. Щом слънцето се появи, Кане Танака излиза навън, за да подиша чист въздух.

Дълголетието на госпожа Танака може да бъде свързано с различни фактори, включително и заради японската практика на hara hachi bu, което означава да ядете, докато не сте почти сити.

В допълнение към този ежедневен навик да спират да ядат, когато стомасите им са пълни на 80 процента, типичните японци се хранят с относително здравословна диета, състояща се от ферментирали храни, корени, зеленчуци и риба. Това осигурява висок прием на омега-3 мазнини, за които е известно, че предпазват от сърдечни заболявания – най-големите убийци в западния свят.

Японското чувство за общност е силно изразено

Храненето е социална норма, нещо, което е свързано с намалените нива на стрес. Ежедневните нива на активност също са високи, защото възрастните жители продължават да играят ключова роля в събитията на общността, а културата в цялата страна е тази, която цени хората, които са на възраст.

Ето вашата първа причина за размисъл

В нашата реалност хората живеят по график, който е нередовен. Ядат каквото си искат (здравей, късна вечеря преди лягане) и не спят добре. Но това са обичайни и основни правила, за които само мързеливите не са чували.

Ако сте наясно, че имате проблеми с тези аспекти, започнете да ги решавате възможно най-скоро. Ще е нужно съвсем малко време, за да ги превърнете в рутина, и не след дълго ще почувствате прилив на сили и свежа енергия.

Дълголетието е стрес върху тялото и мозъка

Кане Танака е убедена, че човек трябва да тренира както тялото, така и мозъка през целия си живот. Умствената дейност трябва да ни съпътства всеки ден, независимо на колко години сме.

Това може бъде решаване на логически задачи или четене на книга. Например някои възрастни хора предпочитат да играят шах. Страхотен вариант! 118-годишната японка обича да пише поезия, след като се е занимавала с калиграфия и решаване на не чак толкова сложни математически задачи. Всичко това развива паметта и поддържа ума.

Освен това, остаряването не е причина да се отказвате от спорта. Напротив, физическата активност е изключително важна. Това не означава, че е задължително да ходите на фитнес и да вдигате тежести. Може да се запишете на танци (например Тао Порчон-Линч танцува до 101-та си година!) , да ходите пеша дълго време или да се занимавате с градинарство. Това е прекрасно хоби както за тялото, така и за душата.

Отношение към живота и другите хора

Когато възрастната японка е попитана каква е тайната на нейното дълголетие, тя говорила дълго за семейството си и надеждите, които има. Кане Танака не губи връзка с близки и роднини дори по време на пандемията. Те обичат и подкрепят своята възрастна баба.

Столетницата се фокусира върху това колко е важно да си помагаме . Дори и да не познавате добре човека, не бива да го подминавате, ако той има проблеми и нужда от помощ. Също така е жизненоважно да намерите време за общуване с близките си. За пенсионерите това е болна тема, защото възрастните внуци не винаги искат да осъществяват контакт с тях.

Освен това Кане Танака не спира да прави планове за бъдещето

Японката иска да живее още поне години и да празнува своя 120 рожден ден. А защо не да вземе признанието от най-стария човек в историята. Понастоящем Жана Луиз Калмент от Франция държи този рекорд, след като е живяла 122 години и 164 дни преди да почине през 1997 г., според световните рекорди на Гинес.

Можем само да завиждаме на любовта към живота и оптимизма на Кане Танака. Най-старата японка на планетата е поставила 22 рекорда и продължава да доказва, че дълголетието може да бъде реалност за всички нас. Дали наистина това е така? Споделете своето мнение в коментарите под статията.

Източник: www.thenationalnews.com

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *