ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мъжкият инат: съвети и тактики за справяне с упорити мъже

Мъжкият инат може да се „лекува“ по различни начини. За това е полезно да се разгледат неговите видове

мъжкият инат
Мъжкият инат може да доведе до истерия и най-търпеливата и разбрана жена

Понякога инат е синоним на упорит. Това е добра черта от характера, която ви помага да постигнете целите си. Но ако инатът е „магарешки“ , е безсмислен и глупав.

Честно казано, упорити мъже се срещат сравнително рядко. Tипично мъжкият инат е нещо различно и за съжаление е често срещан.

Всички мъже са инатливи?

Понякога мъжете се оставят на течението или я карат по инерция: „Така съм свикнал. По-удобно ми е. Не искам да променям нищо.“ Това често е вярно и няма нужда да се намесвате. Особено що се отнася до личните му навици и неща. Има и вид инат, който се обяснява с: „понеже съм мъж“. Тoва е труден случай. Тук трябва да влезем в „корена“ на проблема, във възпитанието, което често е традиционно, народно-маргинално. Такова, при което пияният татко блъска с юмрук по масата и казва на майката: „Бъди тиха, жено!“ И ако мъжът все пак е добър човек (инат не означава лош), възможно е постепенно да бъде превъзпитан – внимателно, с любов и уважение.

По-труден е случаят, когато мъжът не е съгласен само жената си, но е готов да слуша другите, да ги посочва и дори да ги следва като пример

Това е лоша черта. Между другото, някои жени също са склонни да се възхищават на съпруга на приятелката си и да го дават за пример. Този вреден навик има дълбока и архаична обосновка, достойна за отделна публикация.

Има инат на мъж-дете, който хленчи пред жена си, все едно му е майка, или такъв на смел „тийнейджър“, който се инати от злоба и безсилие. Обикновено общуването с такива индивиди е по-скоро нелепо, отколкото смешно: кажете ли „да“, той ще каже „не“, и задължително черното е бяло. Ако случаят е такъв, е безполезно да се борите с ината. Спешно трябва да „изключите“ майката и да дадете на мъжа възможност да порасне.

В действителност има тънка граница между инат и упоритост.

Може да е трудно да се справите със силните хора, без значение дали са мъже или жени. – Постоянството и решителността са от съществено значение за успеха.

Какво общо има това със стремежа ви да подобрите взаимоотношенията си с инатливия си партньор?

Е, не бива да изпускате от поглед факта, че качествата, които ги правят трудни за справяне, са същите, които могат да накарат връзката ви да работи.

Твърдата им решителност означава, че не се отказват лесно от нещо, което ценят, след като се ангажират с това, което ги прави надеждни партньори.

След като спрете да виждате ината като отрицателен, ще трябва да се научите как да противодействате на привидно неразрушимата им позиция.

Възможно е дори да се окажете благодарни на упорития си партньор, че ви е направил по-добра версия на себе си!

Какви стъпки може да предприемете, за да постигнете тази трансформация?

1. Изберете внимателно своя момент

Изберете време, когато няма никакви разсейващи фактори и двамата можете да се фокусирате ясно.

2. Ако знаете, че няма да се съгласи с нищо и интуицията ви подсказва, че това е лоша идея, не го правете

Не забравяйте, че има някаква граница, която не може да бъде прекрачена, и всяка внимателна жена трябва да знае къде е тази граница.

3. Погалете мъжкото его (преди да го стиснете за топките)

Премерен брой ласкателства ще накара мъжа да се чувства добре и е чудесен начин да го принудите да направи онова, което той иначе не иска да направи.

4. Ако мъжът ви е отказал, опитайте се да разберете защо

Попитайте го. Доста често аргументите му са разумни, просто не искате да ги чуете.

5. Не му казвайте, че категорично греши

Инатливият ви партньор определено няма да иска да чуе това.

Казването на нещо от рода на: „подхождаш към това от грешен ъгъл“, или още по-лошото: „кое му е трудното? какво толкова има за разбиране“, е все едно да размахате червено наметало пред бик на корида.

6. Уверете се, че разполагате с факти

Една черта, която упоритите хора са склонни да не споделят, е страхът им от неизвестното. Възможно е и мъжът ви да е от тях.

Тяхната съпротива да правят нещо, всъщност може да се свежда до това то да е нещо ново, нещо, което никога не са правили досега, или защото това нарушава обичайната им рутина.

Тогава е важно да се уверите, че разполагате с всички факти; това ще му помогне да се чувства по-уверен.

Подчертаването на ползите за него ще бъде допълнителен стимул – припомнете си какво казахме за егото!

И не на последно място: винаги припомняйте на инатливия си мъж, че той означава много за вас, без значение какъв е бил и в какво се е превърнал!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *