БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Японска рецепта за дълголетие и здраве

Японската рецепта за дълголетие и здраве може да бъде приложена от всеки. Нужно е само човек да е дисциплиниран и скромен

здраве
Доброто здраве на тялото зависи от състоянието на душата

Човешкото щастие се крие в неща, които са прости и достъпни за всички. Нека разберем каква е японската мъдрост по този въпрос. Това са няколко безценни съвета, които ще ви помогнат да намерите спокойствие, радост и щастие. Хората, които живеят на Изток знаят, че спокойствието носи здраве, а на здравия човек не му е трудно да е щастлив.

В този объркан, хаотичен свят, щастието понякога изглежда като недостижима цел. И все пак, колкото и да се оплакваме от проблемите на нашето време, доволството винаги е в обсега ни. Мъдрите думи на Далай Лама съдържат истината: „Щастието не е нещо готово. То идва от вашите действия. “

Щастието е в вашите действия

Ако е така, какви действия трябва да предприемете, за да живеете в мир и радост?

Знанието как да поемете по пътя към удовлетворението и самореализацията може да отнеме известно време, но за щастие можете да научим много от истините, които са в основата на японската култура.

Събуждайте се рано

Събуждането по-рано може да не звучи като голяма промяна. Въпросът е да комбинирате малките парчета и да ги превърнете в нещо по-голямо.

Започнете вашето пътуване към щастието с навика да се наслаждавате на най-спокойното време на деня – рано сутрин.

Отървете се от това, което вече не ви е нужно

Често страданието ни се причинява от усещането, че нещо ни липсва – нова кола, повишение в работата или любящ съпруг. Но преди да започнете да жадувате за нещо повече, има смисъл първо да се разделите с онова, от което вече не се нуждаете.

Мари Кондо

Практиката да се отървете от ненужните неща е основата на един прост живот. Японската писателка Мари Кондо популяризира тази идея в най-продаваната си книга „Магията на подреждането“. Там най-точно е дефинирано японското изкуство да се подреждат нещата у дома и в живота. В нея авторката пише следното: „Процесът на оценка на вашите чувства към нещата, които притежавате, идентифициране на тези, които са изпълнили целта си, изразяване на благодарност и сбогуване с тях, всъщност е разследване на вашето вътрешно Аз, обред на преминаване към нов живот „.

Първата стъпка към един щастлив и спокоен живот е да се отървете от всичко, което ви причинява стрес

Както казва Пауло Коелю: „Ако едно нещо не носи нищо в живота ви, то то няма място в него.“ Трудно е да се отпуснете истински, когато сте заобиколени от неща, от които не се нуждаете.

Животът обаче не е просто отхвърляне на материалните ценности. Освен това е освобождаване от физическото и психическо бреме.

Емоционално прочистване

Удивително е какво облекчение може да почувствате след като сте плакали „от сърце и душа“, както се казва. Разговорът с друг човек за това как наистина се чувствате или за проблем, който ви преследва дълго време, работи по подобен начин. Това означава да се освободите.

Актът за освобождаване от психическа или физическа тежест е много по-труден, отколкото звучи. Може да бъде много трудно да скъсате връзките си с хора, с които сте свикнали. Но колко дълго трябва да продължавате и да поддържате нездравословни взаимоотношения и ситуации?

Ако искате да подобрите състоянието на нещата, да живеете лесно и свободно, трябва да се откажете от това, което ви тежи – дори да е невероятно трудно. В момента, в който започнете да се освобождавате от ненужното, вие позволявате на изобилието да влезе в живота ви. Само тогава можете да станете истински свободни.

Всички сме родени напълно голи

Друг често срещан принцип на японското дзен изкуство е, че всички велики неща възникват от нищото. Това, което сега се смята за иновативно, някога е било само идея.

Всички сме родени напълно голи. Без дрехи, без неща, без връзки. Започнали сме от нулата. Във всеки от нас са скрити безкрайни възможности. В рамките на нищото има неограничен потенциал. Но как да го разкриете? Как да извлечете максимума от възможностите си?

Всичко започва с активно укрепване на самочувствието. Трябва да вярвате, че сте способни и да действате.

Бъдете тук сега

Живейте в момента – тук и сега. Колкото и да мислите за миналото и бъдещето, всъщност всичко, което имате, е настоящето.

Внимателността е основен елемент от живота на японския дзен. В действителност обаче осъзнаването е много по-трудно, отколкото изглежда. Един от най-лесните начини да се приучите да живеете разумно е да започнете с дишане. Както пише японският монах Шунмио Масуно: „Вдишваме и след това издишваме. Моментът, в който вдишваме, е настоящето, но щом издишаме, вече става минало. “

Дъхът ни е като котва. В моменти, когато изпитвате безпокойство или страх, притеснение за миналото или бъдещето, можете да се свържете отново с настоящето, като се фокусирате върху дишането си.

Шунмио Масуно

Когато повтаряте тази практика редовно, вниманието става настройка по подразбиране. Най-важното е моментът – тук и сега.

Финални мисли

Колкото и сложна да изглежда на пръв поглед мистерията на щастието, намирането на удовлетворение не трябва да е монументална задача. Въпросът е да накарате вашето мислене да работи за вас, а не срещу вас.

Има много уроци от японското дзен изкуство. Най-важното е, че щастието е въпрос на ума. Да, преследването на удовлетворение и изпълнение изисква време и усилия, но си заслужава. И често е много по-лесно, отколкото си мислим. Както каза японският монах и учител Шунрю Сузуки: „Дзен изобщо не е някакво странно, специално изкуство на живота. Въпросът е просто да живеете тук и сега. Полагането на усилия момент след момент е нашият начин. “

Живейте тук и сега. Това е ключът към щастието.

Източник: muz4in.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *