ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако за кратко сте отслабнали много, проверете хипофизата си

Здравейте, бях отслабнала много и след като ми направиха изследвания, установиха хипофизна кахексия. Моля ви да пояс- ните причините за развитието на това заболяване и какво е най-ефикасото му лечение?

Христина Панайотова – Видин

Хипофизната кахексия е заболяване на предния дял на хипофизата, при което има намаление или пълна липса на хормоните, които се отделят от нея. Причи­ните, водещи до увреждане на хипофизната жлеза, са различни: тумори, възпалителни процеси, тромбози, кръвоизливи и др. Заболяването се среща най-често при жени на възраст между 20 и 40 години. Най-характерният симптом на болестта е силно изразеното отслабване на тегло. Подкожната тлъстина и мус­кулатурата намаляват много, а болните изглеждат „кожа и кости“. Те са апатични, сънливи, безучастни.

Най-рано се проявяват признаците на генитална хипофункция, изразени в атрофия на половите органи и млечните жлези, липса на менструация, опадане на космите в областта на половите органи и др.

ВНИМАНИЕ!

Кожата става тънка, суха, набръчкана. Космите и ноктите са чупливи. Характерно е падането на космите на веждите. Наблюдава се атрофия на челюстите и спонтанно изпадане на зъбите. Перисталтиката на червата е забавена, поради което се наблюдава упорит запек. Телесната температура често е понижена. Понижена е и основната обмяна на веществата, както и кръвната захар. Кръвната картина се характеризира с анемия. Със специални изследвания може да се установи намаленото количество на хормоните.

Протичането на болестта е различно. Тя може да завърши със смърт.

Материалът е от в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Ако за кратко сте отслабнали много, проверете хипофизата си

  1. Pingback: Какви рискове крие операцията на хипофизата? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *