Начало / Болести и лечение / Заболявания на храносмилателната система / В горещините…яжте месото заедно със зеленчуците!


В горещините…яжте месото заедно със зеленчуците!

Трябва много предпазливо и внимателно да си избирате месото за неделния пикник, за барбекюто. Ако го купувате от пазара, се интересувайте дали е преминало изследване в лаборатория. Иначе съществува висок риск от заразяване с трихинелоза и токсоплазмоза. Токсоплазмозата е особено опасна за бременните жени. Имайте предвид, че придобитата токсоплазмоза най-често протича без симптоми. Между другото, португалски учени предложиха полезна марината за шишчета и кебап. Тя се състои от червено сухо    вино, захар, сол, мащерка и черен пипер. Непременно яжте апетитното препечено месо с много зеленчуци, вкл. и листни – въобще всички те са богати на минерали и сокове. Така е най-полезно и безопасно.

ВНИМАНИЕ!

Месото само по себе си не е в състояние да принуди червата да заработят, затова обаче зеленчуците се справят прекрасно с тази задача. Ето защо препоръчваме много зеленчуци, по-малко месо и способността навреме да спрете. Нали не искате след това да търсите по чантите хапчета?

Материалът е от в-к „Доктор”

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*