БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Как да се разделите с любимия без да опустошите себе си?

Всеки в живота си поне веднъж е преживял любовна раздяла. Връзката е приключила, той или тя са си отишли, напуснали са ви и това явно е краят

раздяла
Всяка раздяла боли. От вас зависи колко дълго ще трае болката

Но в същото време най-близкият до сърцето ви човек все още изпълва всичките ви мисли. Изглежда, че нито искате, нито можете да го пуснете или забравите. И, разбира се, никакви хубави спомени, нито уверението че и това ще мине, не могат да премахнат страданието и болката.

Защото дори не сте си представяли, че някога ще ви се наложи да живеете без него. От първата ви среща до постепенното сближаване, което беше „подсилено“ от положителни моменти – любов, комплименти, подаръци и др., явно всичко остава в паметта и няма как да бъде заличено. Болно е да се откъснете от себе си. Следователно, вие постоянно ще си припомняте какво е било с бившия и ще страдате. Д-р Олга Овсяник, която е и професор по социална психология в Московския държавен регионален университет, дава съвети за това как да се разделите с любимия без да опустошите себе си.

Няма да се разминете леко, особено ако любовта ви е била голяма

Но, това не означава, че трябва да прекарате дълго време в съжаление и тъга. Има начин, а и трябва да намерите сили да преодолеете раздялата. Така ще спестите не само време, но сериозни проблеми за здравето. Лекарите отдавна са доказали, че разбитото сърце не е просто поетична метафора.

Д-р Олга Овсяник

По-рано уравнението на живота ви е било с плюс – Аз + Ти = Ние, а сега?

Сега е на минус, сега трябва да изваждате и да претърпите загуба – Ние – Ти = Аз.

Не е изненадващо, че в такива моменти човек изпитва празнота. В крайна сметка, всичко е наполовина по-малко. Бившите планове и мечти са рухнали и е невъзможно да ги съживите отново, за една нощ, с щракване на пръстите или вълшебна пръчка…

От крайност до крайност

Затова се опитвате да удължите времето на престой с бившия. Започвате активно да събирате информация за него (чрез социални мрежи, общи познати, роднини) и безкрайно да я обсъждате с вашите приятели.

Грешно ли е подобно поведение? В края на краищата, това води до факта, че бившият постоянно стои пред очите ви.

По-нататък, като правило, започва търсенето на оправдание, първо за обаждане, а след това и за среща с него. И това затруднява прекратяването на връзката.

„Нека останем приятели“ е неправилна формулировка, поне в началото, докато процесът на възстановяване е в ход.

Когато човек е болен, той трябва да запази спокойствие и да не безпокои душата си нито със срещи, нито със спомени. Дори животните, когато са ранени, се скриват някъде, намират дупка, в която спокойно да се погрижат за раните си. Затова е по-добре човек, който е преживява раздяла, в началото да остане сам.

Разбира се, не бива да седите у дома и да се измъчвате до края на живота си. Дайте си време да потъгувате. По-добре да запълвате времето с неутрални дейности – учене, ремонти, пазаруване, екскурзии. Вашата цел е да се изолирате от бившия и възможността да се срещнете с него, както и да заглушите всички неразумни мисли и идеи, които ви идват на ум.

Другата крайност е опит за избиване на „клин с клин“

Човек започва активно да излиза, ходи от среща на среща, сменя партньори и т.н.

Това също е грешен начин. Не сте готови за нова връзка, защото все още не сте се освободили напълно от бившия си. Както раната зараства, когато падне „коричката“, така новите взаимоотношения могат да започнат само когато старите са приключили. Ако непрекъснато чоплите раната, ще ь трябва повече време, за да заздравее.

Един ден трае повече от век

Колко време ще отнеме възстановяването? Зависи как се справяте със ситуацията.

Трудно е да измъкнете любимия човек от главата си. Това е една от малкото ситуации, при които психолог – специалист, който има професионални умения и разбира какво се случва с вас, може да помогне най-добре. Това помага на вече бившата любов да си отиде по-бързо. Ето защо, 60% от пациентите на психолозите са хора, които преминават през болезнена раздяла.

Ако решите да се справите сами със ситуацията, тогава времето „да забравите“ е средно половината от времето, в което сте били заедно. Тоест, ако сте заедно от две години, освобождението няма да дойде по-рано от една година.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *