30% от хората над 50 години имат доброкачествени тумори на дебелото черво

Ако независимо от усилията ви да живеете и се храните пълноценно, все пак ви открият полип в червата, не се плашете. 30 на сто от хората над 50 години имат малки доброкачествени тумори на дебелото черво, които не ги безпокоят по никакъв начин.

Друг е въпросът с големите полипи. Те могат да се изкривят, да променят положението си и по този начин да запушат червото и да предизвикат чревни кръвоизливи. В последно време лекарите наблюдават растеж на раковите заболявания на червата. Особено в развитите страни. Вижте само сравнение: в американския щат Кънектикът от рак на дебелото черво заболяват около 58 от 100 хиляди човека, докато в африканската страна Сенегал – само 1,5 случая на 100 хиляди население. Нашата страна се намира някъде по средата. Заболяемостта достига около 9-10 човека на 100 хиляди население

Вече няма съмнение колко неприятно и опасно явление е запекът. Все повече хора разбират, че това не е шега работа, защото се стига до отравяне на организма, а често и до рак на дебелото черво. Затова, ако някой от вас страда редовно от тази неприятност, не трябва да я пренепрегва или игнорира.

Ето едно средство, което бързо и деликатно ще нормализира вашето храносмилане: смелете на машинката за месо 400 г изчистени от костилките сини сливи. Добавете 200 г натурален мед и добре разбъркайте. Медът трябва да бъде течен. Употребявайте по една чаена лъжичка вечер, с топла вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *