Препоръки за живота след инфаркт

Ето и някои препоръки, които трябва да спазвате след прекаран инфаркт:

– Постарайте се да се научите да ограничавате дълбочината на дишане. Изработете си навик в случай на опасност да намалите дълбочината на дишане, като най-вече напрягате коремните мускули. Потренирайте, лежейки в леглото. Това простичко средство забележително помага пти болестни усещания в областта на сърцето.

– Можете от сутринта да си приготвите лекарство за целия ден. Отрежете си едно парче хляб с големината на пръст. Разрежете го на 4 част и на всяко парченце капнете по 3-4 капки настойка от валериана. На всеки 4 часа хапвайте по едно парченце. Подъвчете го и го подръжте няколко минути в устата. След това го погълнете.

– При силни сърдечни болки приемайте четвърт лъжичка настойка от валериана, но не я гълтайте веднага, а подръжте в устата 5-10 минути. През това време изпъчете корема, намалете дишането и направете масаж на меридианата на сърцето. Външният ход на тази меридиана започва от мишницата, преминава по лакътя както на лявата, така и на дясната ръка, след това към китката и завършва до нокътя на кутрето. Много е полезно да разтривате тази меридиана от какътя до кутрето – правете го силно докато се затопли ръката ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *