ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво влияние оказват цигарите върху човешкото тяло

Известно е на всички, че тютюнопушенето е вредно и води до пристрастяване. Но много малко хора знаят за рисковете от пристрастяването към цигарите. Хората, които пушат нанасят на органите си необратими щети и намаляват живота си с около 25 години.

Влияние на тютюнопушенето върху тялото

Сърцето
Пушенето е най-големият рисков фактор за всички сърдечно-съдови заболявания. Тютюнопушенето ускорява процеса на отлагането на мазнини във вътрешните стени на артериите (атеросклероза). Това повишава кръвното налягане и сърдечната честота. И не само това, пушенето увеличава тенденцията за съсирването на кръвта. Това намалява възможността на едно лице да се упражнява например.

Бели дробове
При пушачите се унищожават малките косъмчета, които се намират в  горните части на дихателните пътища. При нормални хора тези косъмчета защитават белите дробове от микроби, прах и други вредни частици. Когато тези косъмчета ги няма в белите дробове навлизат микроби, прах, дим и някои вредни химикали на белите дробове може да се причинят различни инфекции, кашлица и рак на белите дробове.

Храносмилателната система
Пушенето причинява пептична язва, увеличава риска от болестта на Крон и образуване на камъни в жлъчката. Тя засяга черния дроб и увеличава шансовете за рак на стомаха.

Крака
Тютюневия дим засяга кръвоносните съдове на краката и причинява хронични болки в крака. Това може да предизвика по-нататъшно развитие на някои заболявания като гангрена например.

Очите
Чувствителните кръвоносни съдове около очите лесно се повреждат от продължителното тютюнопушене. Това води до появата на кървясали очи и сърбеж. При хора, които често употребяват цигари може да доведе и до загуба на зрението. Пушачите са изложени на повишен риск от катаракта.

Кожата
Заради тютюнопушенето кожата е лишена от кислород и много лесно губи своята структура.Затова хората, които пушат изглеждат поне с пет години по-старо от хората, които не пушат. Кожта им губи своя здравословен блясък и придобива жълтеникаво-сив цвят. Колкото повече цигари пуши един човек толкова по-зле изглежда кожата му. Бръчките започват да се появяват по-рано при хора, които пушат, тъй като тютюневият дим влияе върху еластичноста на кожата.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Какво влияние оказват цигарите върху човешкото тяло

  1. Красимир каза:

    Воля е майката му аз ги отказах от раз 22 години ги пуша казах няма, да пуша и спрях вече 7 месеца несъм пипал цигара.

  2. Pingback: Стриите изчезват с този домашен крем | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *